MetallicGR

Το Mobile Device Lab της Facebook

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Το Mobile datacenter Lab της Facebook]http://www.hwbox.gr/images/news_images/facebook.jpg[/NEWS_IMG] Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Facebook βοηθά στη σύνδεση εκατομμυρίων ανθρώπων μεταξύ τους γι' αυτόν τον λόγο απαιτείται η συνεχής παρακολούθηση των συστημάτων.

Από τα εκατομμύρια που χρησιμοποιούν καθημερινά την υπηρεσία ξεχωρίζει ο αριθμός αυτών που επιλέγουν το smartphone τους, ή οποιαδήποτε άλλη φορητή συσκευή κάτι που μπορούμε να δούμε από τα συχνά στατιστικά που δημοσιεύει. Αυτό σημαίνει πως για την διασφάλιση της ασφάλειας και των υψηλών επιδόσεων θα πρέπει να υπάρχει εκτενής έλεγχος της εφαρμογής σε διάφορες συσκευές της αγοράς, σε πραγματικό χρόνο.

Με αυτό το σκεπτικό η εταιρία Facebook δημιούργησε το Mobile Device Lab, ένα "εργαστήρι" που μέσα του ζουν εκατοντάδες smartphones με λειτουργικά συστήματα iOS και Android που τρέχουν την εφαρμογή Facebook αλλά και την mobile website μορφή της από τον προεπιλεγμένο browser της συσκευής. Η εταιρία κατασκεύασε ειδικά πλαστικά Slatwalls (για καλύτερη λήψη WiFi) στα οποία μπορούσαν να τοποθετηθούν έως και 240 συσκευές. Ένα από αυτά βρίσκεται και στο Oregon datacenter της εταιρίας καθώς στα Menlo Park headquarters δεν υπήρχαν οι απαραίτητες "υποδομές".

Εκτός από το αρχικό boot και το σετάρισμα των εφαρμογών στις συσκευές, απαιτείται συνεχής παρακολούθηση, η οποία γίνεται μέσω καμερών, ενώ σημειώνεται πως οι συσκευές έχουν μια μικρή κλίση για να διευκολύνουν την λήψη εικόνας από την κάμερα. Με αυτές τις τεχνικές "συντήρησης" του δικτύου η Facebook ευελπιστεί να το κάνει ακόμη πιο γρήγορο. Προς το παρόν, οι εν λόγω συσκευές έχουν αφεθεί στα χέρια της ομάδας μηχανικών της εταιρίας

[img_alt=Το Mobile datacenter Lab της Facebook]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture67424.png[/img_alt]

[img_alt=Το Mobile datacenter Lab της Facebook]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture67425.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

εντωμεταξυ το fb messenger συνεχιζει να κολλαει σαν π__ς

Εμένα δεν κολλάει καθόλου φίλε, σε κανένα σενάριο χρήσης το μόνο που δεν κάνει είναι το paste όταν είναι σε συννεφάκι η συνομιλία.....που ακριβώς σου κολλάει?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now