MetallicGR

Φήμη: Η Intel θα ενοποιήσει τις πλατφόρμες της στα τέλη του 2017

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Φήμη: Η Intel θα ενοποιήσει τη πλατφόρμα HEDT στα τέλη του 2017]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel3.jpg[/NEWS_IMG] Το νέο socket θα ονομάζεται LGA 2066 και σύμφωνα με πληροφορίες του Benchlife θα υποστηρίζει δύο γενιές επεξεργαστών, τους Skylake-X και Kaby Lake-X.

Το Benchlife που είναι γνωστό για αντίστοιχες διαρροές, αναφέρεται σε μια επερχόμενη πλατφόρμα της Intel, η οποία όπως επισημαίνει θα περιλαμβάνει δύο διαφορετικές αρχιτεκτονικές με τη μια να προέρχεται ουσιαστικά από την mainstream πλατφόρμα της. Το socket της νέας πλατφόρμας θα έρχεται με 2066 pins (LGA 2066) και θα υποστηρίζει τους HEDT Skylake-X και τους Ξεκλείδωτους Kaby Lake-X, οι πρώτοι θα συνεχίσουν τον δρόμο των Haswell-E, Broadwell-E, έχοντας δηλαδή 6-8-10 cores, ενώ οι KL-X θα ακολουθήσουν τους Kaby Lake-S ή τους Skylake-S από τη τωρινή mainstream πλατφόρμα (6700K).

Καταπιανόμαστε από τους Kaby Lake-X, οι οποίοι σύμφωνα με τον πίνακα παρακάτω θα εφοδιάζονται με 4 πυρήνες και 8 threads, θα φέρουν τον ίδιο αριθμό L3 cache (8MB), 16 PCIe lanes και αυξημένο TDP στα 112W. Παράλληλα ο ενσωματωμένος ελεγκτής μνημών (κοινώς IMC) θα βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό, στα 2666MHz με ένα DIMM ανά κανάλι, ή 2400MHz για δύο DIMM ανά κανάλι, κάτι που πλέον η Intel διαχωρίζει. Επισημαίνεται πως η συγκεκριμένη γενιά CPU δε θα φέρει κάποια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, ή τουλάχιστον δεν αναφέρεται από τη πηγή.

Περνώντας στους Skylake-X, οι επεξεργαστές θα αντικαταστήσουν τους Broadwell-E και θα φέρουν τον ίδιο αριθμό πυρήνων. Πολλά από τα χαρακτηριστικά τους όπως οι γραμμές PCIe, το TDP και η υποστήριξη Turbo Boost 3.0 θα παραμείνουν ίδια με τη τωρινή γενιά, όμως βλέπουμε L3 cache στα 13.75MB.

Να σημειώσουμε πως η πλατφόρμα θα έχει κωδική ονομασία Basin Falls X-Series platform και στη δημοσιότητα βγήκε και το διάγραμμα, αυτό που θα δείτε παρακάτω:

[img_alt=Φήμη: Η Intel θα ενοποιήσει τη πλατφόρμα HEDT στα τέλη του 2017]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture67519.png[/img_alt]

[img_alt=Φήμη: Η Intel θα ενοποιήσει τη πλατφόρμα HEDT στα τέλη του 2017]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture67518.png[/img_alt]

[img_alt=Φήμη: Η Intel θα ενοποιήσει τη πλατφόρμα HEDT στα τέλη του 2017]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture67517.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Κοινώς καταργείται το segmentation και έχουμε ενοποίηση των 2 desktop platforms.

Holy cr@p. Το κόστος θα ανέβει κατακόρυφα ειδικά από την μεριά των μητρικών - δύσκολα θα βρίσκεις κάποια mobo <200?.

Link to comment
Share on other sites

Κοινώς καταργείται το segmentation και έχουμε ενοποίηση των 2 desktop platforms.

Holy cr@p. Το κόστος θα ανέβει κατακόρυφα ειδικά από την μεριά των μητρικών - δύσκολα θα βρίσκεις κάποια mobo <200?.

Πιστεύω θα είναι καλύτερα γιατί μετά θα παίζεις μόνο με τα cpu. Οι mainstream θα παίρνουν τους 4c8t / 4c και οι hardcorάδες θα χτυπάνε 6-8-10c/12-16-20t. Άσε που φαίνεται και πιο futureproof.

Link to comment
Share on other sites

+1000 επιτέλους κάποιος που αποφασίσει ότι δεν τον φτάνουν 4 cores αγοράζει ένα cpu και θα είναι έτοιμος! Εννοείτε ότι θα είναι ακριβές οι μητρικές...one socket to rule them all....

Link to comment
Share on other sites

Αυτά τα ευχάριστα γίνονται όταν έχουμε ανταγωνισμό(ΑΜ4) και όχι μονοπώλια. ;)

Πως έχουμε ανταγωνισμό με κάτι που δεν έχει βγει ακόμα?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να ανέβει κατακόρυφα το κόστος των μητρικών? Εγώ λέω πως θα υπάρχουν από πολύ φθηνές μέχρι πολύ ακριβές!

Και επίσης δεν νομίζω πως το AM4 έπαιξε κάποιον ρόλο σε αυτό.

Το X99 έχει πολύ μικρό ποσοστό σε πωλήσεις στην Intel αλλά πολύ extra back office δουλειά για όλους.

Με ένα chipset και πολλά CPU θα είναι ευκολότερο (και πιο οικονομικό) για όλους μας!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now