MetallicGR

'Hackers' προσπαθούν να αντιγράψουν τον χάρτη του Pokemon GO

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Hackers προσπαθούν να αντιγράψουν τον χάρτη του Pokemon GO]http://www.hwbox.gr/images/news_images/adventure2.jpg[/NEWS_IMG] Άνθρωποι που ασχολούνται με το παιχνίδι περνούν αρκετές ώρες αναλύοντας τα δεδομένα πραγματοποιώντας reverse engineering για να μας αποκαλύψουν τις θέσεις των Pokemon!

Μπορεί να θεωρείται ενός είδους cheat για όσους απολαμβάνουν κανονικά το παιχνίδι τους, όμως λόγω της ιδιομορφίας του νέου Pokemon GO το παιχνίδι απαιτεί τη συνεχή κίνηση από τον παίκτη, γι' αυτό και όλοι βρίσκονται σε δρόμους και σοκάκια, προσπαθώντας να πιάσουν ένα κομμάτι των παιδικών τους χρόνων, σχεδόν. Το game λειτουργεί αντλώντας στοιχεία για τη τοποθεσία του κινητού τα οποία και συγχρονίζει με μια βάση δεδομένων που περιλαμβάνει τη τοποθεσία όλων των Pokemon στον χάρτη. Φυσικά οι τοποθεσίες είναι κάτι παραπάνω από καλά κρυμμένες γι' αυτό και η κοινότητα έχει δημιουργήσει public χώρους συζητήσεων στο reddit, στο οποίο όποιος θέλει μπορεί να παρουσιάσει την ιδέα του επάνω στο δημοφιλές παιχνίδι.

Αν και η μέθοδος βρίσκεται ακόμη σε ανάπτυξη και υλοποίηση, είναι εφικτή η ανάλυση των απαντήσεων που δέχεται το κινητό μας από τους servers του Pokemon GO σε κάτι πιο πρακτικό, όπως οι τοποθεσίες των Pokemon στη γειτονιά μας. Με όλο και περισσότερους να ασχολούνται και να τριγυρνούν στους δρόμους, το δείγμα των ατόμων είναι σίγουρα τεράστιο και βοηθά στη γρηγορότερη συμπλήρωση όλων των κομματιών που συνθέτουν το παζλ των κρυμμένων Pokemon. Μετά από μερικά Python scripts, η πρόταση είναι σχεδόν έτοιμη και μπορεί να αναλύσει τα δεδομένα σε κάτι που μπορούμε εύκολα να διαβάσουμε, όπως έναν χάρτη Google Maps.

Ήδη ορισμένες υπηρεσίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ενώ η χώρα μας για την ώρα βρίσκεται σε πρώιμο όμως καλό στάδιο. Προφανώς οποιαδήποτε "άντληση" πληροφοριών από το παιχνίδι είναι ενάντια στη πολιτική χρήσης από την εταιρία όμως η ανεξέλεγκτη επιτυχία του δεν αφήνει πολλές επιλογές σε μερικούς επίδοξους developers ενώ ορισμένοι από αυτούς βρίσκουν το παιχνίδι αρκετά πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό από πριν.

https://www.reddit.com/r/pokemongodev/

[img_alt=Hackers προσπαθούν να αντιγράψουν τον χάρτη του Pokemon GO]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture67785.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now