Astalavista

Radeon Pro SSG & WX: Επαγγελματικά γραφικά από την AMD

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Radeon Pro SSG & WX: Επαγγελματικά γραφικά από την AMD]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd3.jpg[/NEWS_IMG]Σε σημαντικές ανακοινώσεις προχώρησε η εταιρία.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του Siggraph 2016 συνεδρίου, η AMD παρουσίασε τις νέες της λύσεις στα επαγγελματικά γραφικά. Εν αρχή, η σειρά που ήταν γνωστή μέχρι σήμερα ως FirePro μετονομάζεται πλέον σε Radeon Pro.

Στην κορυφή της νέας Radeon Pro σειράς, συναντάμε την Radeon Pro SSG που στοχεύει στην επεξεργασία 8Κ Video σε πραγματικό χρόνο, rendering υπέρ-υψηλών αναλύσεων, δημιουργία περιεχομένου για VR, εξερεύνηση πετρελαίου και αερίων, υπολογιστική μηχανική αλλά και στις επιστήμες υγείας.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, η AMD έδειξε ένα δείγμα επεξεργασίας βίντεο ανάλυσης 8Κ σε πραγματικό χρόνο, με την Radeon Pro SSG να έχει ικανότητες εμφάνισης μέχρι και 96 FPS - ενώ η AMD υπολογίζει μια ώθηση έως και πέντε φορές σε σχέση με τις σημερινές ταχύτητες επεξεργασίας.

Η πρωτοπορία της SSG δεν σταματά εδώ, καθώς για να υπερνικήσει το φυσικό όριο των 32GB, η νέα bussiness GPU χρησιμοποιεί ένα NVME M.2 SSD που είναι ενσωματωμένος στην ίδια την κάρτα. Έτσι, καταργείται το πρόβλημα της αναζήτησης δεδομένων από την φυσική μνήμη του συστήματος ή και τον σκληρό δίσκο όταν η κάρτα γραφικών δεν διαθέτει περισσότερο χώρο στην μνήμη της, κάτι που δίνει την δυνατότητα για μεγάλα datasets να ανακτώνται τοπικά, μέσω ενός αποθηκευτικού μέσου που έχει στην διάθεση του ένα PCI Express κανάλι. "Αυτό όχι μόνο θα ενεργοποιήσει την ταχύτερη επεξεργασία μεγάλων δεδομένων, αλλά θα δώσει την δυνατότητα για νέες εμπειρίες εφαρμογών που αξιοποιούν τα δεδομένα από non-volatile μνήμες - κάνοντας έτσι μεγάλη πρόοδο για πολλές γραφικές και υπολογιστικές εφαρμογές" δήλωσε ο Raja Koduri, ο επικεφαλής αρχιτεκτονικής της Radeon Technologies Group.

Η νέα Radeon Pro SSG θα διατίθεται σε χωρητικότητες του 1TB και 2TB.

Παράλληλα, η σειρά Radeon Pro ενισχύεται με την σειρά WX που έχουν στην διάθεση τους τους νέους Polaris πυρήνες της εταιρίας. Πρόκειται για τις WX 4100, WX 5100 και WX 7100, με την πρώτη να κερδίζει το ενδιαφέρον λόγω του Small Form Factor (SSF) μεγέθους της, ενώ η δεύτερη απευθύνεται ως μια ρεαλιστική επιλογή για δημιουργούς περιεχομένου και σχεδιαστές CAD και CAM. Τέλος, η WX 7100 στοχεύει στις απαιτητικές εφαρμογές μηχανικής, δημιουργίας media περιεχομένου καθώς και VR.

Η διαθεσιμότητα αναμένεται στα τέλη του τρέχοντος έτους, με την τιμολόγηση να παραμένει άγνωστη προς το παρόν.

Σε μια τελευταία ανακοίνωση, η AMD έκανε γνωστό πως διαθέτει κώδικα του Radeon ProRender σε μορφή open source. Ο Radeon ProRender χτίστηκε πάνω στην OpenCL, ενώ περιέχει μια σειρά από plugins για τις δημοφιλείς εφαρμογές δημιουργίας περιεχομένου 3D - όπως το Autodesk 3ds Max, SOLIDWORKS, Rhino και Autodesk Maya. Η διάθεση του Radeon ProRender θα διατεθεί στο GPUOpen στις αρχές Σεπτεμβρίου.

[img_alt=Radeon Pro SSG & WX: Επαγγελματικά γραφικά από την AMD]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums85-picture68002.jpg[/img_alt]

[img_alt=Radeon Pro SSG & WX: Επαγγελματικά γραφικά από την AMD]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums85-picture68001.jpg[/img_alt]

[img_alt=Radeon Pro SSG & WX: Επαγγελματικά γραφικά από την AMD]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums85-picture68000.jpg[/img_alt]

[img_alt=SRadeon Pro SSG & WX: Επαγγελματικά γραφικά από την AMD]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums85-picture67999.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now