Astalavista

Apple: 1 δις iPhone, μέτρια οικονομικά αποτελέσματα

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Apple: 1 δις iPhone, μέτρια οικονομικά αποτελέσματα]http://www.hwbox.gr/images/news_images/apple2.jpg[/NEWS_IMG]Θετικά αλλά και αρνητικά τα νέα για τον Αμερικάνικο Κολοσσό.

Κατά την διάρκεια μιας παρουσίασης στα headquarters της Apple στο Cupertino, η Apple ανακοίνωσε πως πούλησε το δισεκατομμυριοστό της iPhone. "Είναι κάτι παραπάνω από μια συνεχής συντροφιά. Το iPhone είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της καθημερινότητας μας και μας βοηθά σε ότι κάνουμε στην καθημερινότητα μας" σημείωσε ο Tom Cook, CEO της Apple.

Παρ' όλα αυτά, μαζί με την ανακοίνωση, η εταιρία δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2ο τρίμηνο του 2016, με τα νέα να μην είναι θετικά σε αυτόν τον τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις κινήθηκαν στα 40.4 εκατομμύρια iPhone για το προηγούμενο τρίμηνο, σε αντίθεση με τα 47.5 εκατομμύρια που πωλήθηκαν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Η πτώση κυμαίνεται στο 15%, κάτι που συμβαδίζει την ετήσια πτώση πωλήσεων η οποία υπολογίζεται στο 16%.

Στα καθαρά αριθμητικά δεδομένα, η Apple σημείωσε 42.4 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, με την καθαρή αξία των εσόδων να βρίσκεται στα 7.8 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1.42$ ανά μετοχή. Σε σύγκριση με το 2015, τα έσοδα κινήθηκαν στα 49.6 δισεκατομμύρια δολάρια και τα καθαρά έσοδα στα 10,.7 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 1.85$ ανά μετοχή.

Οι αναλυτές υπολόγιζαν τα έσοδα να κινηθούν στα 42.2 δισεκατομμύρια δολάρια και τα 40 εκατομμύρια πωλήσεις iPhone, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρία μετά βίας ξεπέρασε τις προσδοκίες. Τέλος, για 10ο συνεχόμενο τρίμηνο οι πωλήσεις των iPad κατέγραψαν πτώση , κατά 9% στις 9.95 εκατομμύρια μονάδες, ενώ επίσης πωλήθηκαν 4.3 εκατομμύρια iMac με την ετήσια πτώση τους να φτάνει το 11.3%.

[img_alt=1 δις iPhone, μέτρια οικονομικά αποτελέσματα]http://www.hwbox.gr/members/3682-albums85-picture68064.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι να αποφασίσουν να δώσουν πραγματική αξία-τιμής στα προϊόντα τους,ας έχουν πτώση στις πωλήσεις τους.Δεν μπορούν να πουλάνε 2 πύρηνα smartphone εν έτη 2016.Ούτε ι μακ των 1500 ευρώ με ενσωματωμένα γραφικά.

Link to comment
Share on other sites

Όταν η πτώση του κλάδου είναι στο 16% και των iPhone στο 15% σημαίνει πως είναι καλύτερα από τον Μ.Ο της πτώσης, οπότε αυτό σημαίνει πως άλλοι έχουν μεγαλύτερη πτώση. Αυτό για το σχόλιο του από πάνω :P

Καλό θα ήταν να ξέρουμε και την πτώση των Samsung/Huawei/Xiami εάν έχουν για να συγκρίνουμε εάν κάνει κάτι λάθος η apple ή εάν υπάρχει γενική πτώση σε όλους τους μεγάλους και απλά είναι έτσι η αγορά!

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι να αποφασίσουν να δώσουν πραγματική αξία-τιμής στα προϊόντα τους,ας έχουν πτώση στις πωλήσεις τους.Δεν μπορούν να πουλάνε 2 πύρηνα smartphone εν έτη 2016.Ούτε ι μακ των 1500 ευρώ με ενσωματωμένα γραφικά.

Καλά τώρα πρέπει να ξέρεις πως οι πυρήνες στα smartphone έχουν να κάνουν και με θέμα marketing. Σε single core τα iphone είναι πολύ δυνατά απλά χάνουν στο multitasking. Για απλή χρήση και καθημερινή όμως δε φαίνεται κάτι για να το καταλάβεις θα πρέπει να κατεβάσεις καμιά τρελή εφαρμογή που να το ζορίσει τρελά.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή για να καταλάβω, απο τα 10.7δις καθαρά έσοδα το 2015 πηγε στα 7.8δις φέτος.

Χάσανε 2.9δις καθαρά έσοδα, που να βγεί το μαγαζί μόνο με 7.8δις? καταλαβαίνετε το δράμα που περνάνε? :P

Lenovo K4 note

Link to comment
Share on other sites

Καλά αυτοί πουλάνε αυτό που πουλάνε αν βρίσκει απήχηση στο κοινό θα συνεχίσουν με το ίδιο σκεπτικό. Εγώ είχα iphone μια περίοδο 4s και ήμουν πολύ ευχαριστημένος να σου πω την αλήθεια απλά είχα θέματα με τη χρηστικότητα του. Στα περισσότερα για να κάνεις κάτι πρέπει να το συνδέσεις με υπολογιστή. Σε απόδοση όμως ήμουν οκ μέχρι που πάλιωσε και από τις πολλές αναβαθμίσεις άρχισε να κολλάει κιόλας. Τα ποσά που ζητάνε είναι αστρονομικά για τις συσκευές τους αλλά υπάρχουν και οι κολλημένοι με το μήλο. Δυστυχώς όμως όσο συνεχίζουν στην ίδια νοοτροπία θα χάνουν ολοένα και περισσότερο κόσμο. Καλό είναι,αλλά ο κόσμος έχει αρχίσει να το βαριέται. Να δούμε τι θα λέει το 7. Μέχρι στιγμής πάντως με τα τωρινά δεδομένα για εμένα Samsung και πάλι Samsung.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now