MetallicGR

Ευάλωτο το 80% των Android Συσκευών Παγκοσμίως

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Ευάλωτο το 80% των Android Συσκευών Παγκοσμίως]http://www.hwbox.gr/images/news_images/android.jpg[/NEWS_IMG] Νέο exploit μπορεί να δώσει πρόσβαση σε hacker σε κάθε συσκευή που τρέχει KitKat ή νεότερο λειτουργικό σύστημα.

Το exploit βρέθηκε στην έκδοση 3.6 του Linux OS Kernel που φέρουν οι περισσότερες εκδόσεις Android της αγοράς και μπορεί να δώσει πρόσβαση σε κάποιον επιτιθέμενο να παρέμβει στις συνδέσεις της συσκευής με servers εφαρμογών και άλλων δεδομένων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google, το exploit επηρεάζει περίπου 1.4 δις συσκευές παγκοσμίως, ενώ όπως ενημέρωσε το Ars Techinca, η εταιρία εργάζεται πάνω στη λύση του.

[img_alt=Ευάλωτο το 80% των Android Συσκευών Παγκοσμίως]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture68440.png[/img_alt]

Πηγή εικόνας, Shutterstock.

Link to comment
Share on other sites

Και το 80% αυτών...τι να μας κλέψουν; Τον κωδικό της τράπεζας που σου έρχεται sms πριν κάνεις οτιδήποτε ή μήπως δουν το email μας. Όσοι θέλουν ασφάλεια δεν χρησιμοποιούν καν smartphones.

Link to comment
Share on other sites

To μόνο "μεγάλο" είναι όταν βγήκαν στην φόρα όλες οι pics των επωνύμων από το icloud :hehe:

να λες να χουμε πάντα τέτοια! :shifty::whistling:

btw, ως καινούργιος χρήστης με Android, διαβάζοντας το ποστ, όχι ότι με αγχώνει ή φοβάμαι μην μου πάρουν κάτι από το κινητό, να μου!

αυτά μπορεί κάποιος να τα περιορίσει αγοράζοντας κάποιο πρόγραμμα?

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω να μπορείς να το περιορίσεις εύκολα εάν δεν είσαι root. Μπορείς να κόψεις send/receive 'κλήσεις' από τις εφαρμογές με κάποιο επιπλέον προγραμματάκι αλλά δε μπορείς να εγγυηθείς ότι θα λειτουργούν σωστά μετά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now