MetallicGR

Η NVIDIA κατηγορείται για κλοπή κώδικα στο Ansel

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η NVIDIA κατηγορείται για κλοπή κώδικα στο Ansel]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia2.jpg[/NEWS_IMG] Ο Game modder Marty McFly κατηγορεί την NVIDIA πως χρησιμοποίησε τους δικούς του post-processing shaders για το Ansel χωρίς εξουσιοδότηση.

Ο modder με το χαρακτηριστικό ψευδώνυμο στη σελίδα του στο Facebook γράφει πως το custom.fx που υπάρχει στο νέο χαρακτηριστικό NVIDIA Ansel περιλαμβάνει τον ακριβή κώδικά του μαζί με τις περιγραφές που είχε αφήσει για δική του διευκόλυνση.

Εκτός από το συγκεκριμένο αρχείο ο modder βρήκε και μερικά ακόμη αρχεία που περιλαμβάνουν ονόματα μεταβλητών, σημειώσεων και μερικών ακόμα στοιχείων, ενώ παρά το γεγονός ότι είναι "κολακευμένος" από τη χρήση του κώδικά του στο Ansel, "θα μπορούσαν να δώσουν τα credits, όπως κάνουμε εμείς" είπε παρακάτω. Τέλος θα έχει ενδιαφέρον το πως θα ανταποκριθεί η κοινότητα και η αντίπερα όχθη, ειδικά εάν η δουλειά του Marty McFly καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα που μπορεί να διεκδικήσει.

[img_alt=Η NVIDIA κατηγορείται για κλοπή κώδικα στο Ansel]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture68821.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Κάποιος στα γραφεία της nVidia βαριόταν να γράψει κώδικα, και είπε "f*** it, αφού υπάρχει έτοιμος".

Τουλάχιστον όταν το έκανα αυτό στην σχολή, έμπαινα στον κόπο να αλλάξω τον "δανεικό" κώδικα. Ο τυπάς της nV ούτε τα σχόλια δεν έσβησε :hehe:

Νομίζω ότι η nVidia πρέπει να βρει κάποιο τρόπο να αποζημειώσει τον Marty (μου πήρε λίγο να καταλάβω ότι δεν είναι το πραγματικό του όνομα), γιατί το Ansel ήταν ένα από τα "τρανταχτά" χαρακτηριστικά που προωθεί η σειρά GTX 10. Αν και νομίζω οι δικηγόροι της είναι ήδη ενήμεροι και πιθανώς να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός που δεν θα γίνει δημοσίως γνωστός.

Link to comment
Share on other sites

Update λοιπόν στην "υπόθεση":

Update and conclusion on the Ansel thing: I talked with some guys from Nvidia and especially the lead developer of Ansel, it's all sorted out. It was a result of some testing, basically leftover code; the next Ansel update will have some code removed and me credited, so it's all fine now.

I have seen that someone posted this on reddit, probably in an attempt to start a shitstorm or something, don't do that. It's not a big thing really and Ansel is no commercial product so case closed then =)

Κώδικας-"απομεινάρι" λοιπόν, για δοκιμαστικούς λόγους, αλλά όπως και να έχει θα του δώσουν credit. Τώρα τι είδους θα είναι αυτό...

Ο ίδιος πάντως θεωρεί το θέμα λήξαν, και ανάξιο να γίνεται ντόρος, οπότε...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now