Drag0nG0d

Ερώτηση για custom υδρόψυξη

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Επειδή θα πάρω νεο κουτί για τον υπολογιστή μου , και συγκεκριμένα το Phanteks Enthoo EVOLV ATX Glass (Anthracite Grey), θέλω να ασχοληθώ και να εγκαταστήσω μια custom υδρόψυξη , αντι της Zalman Reserator 3 Max που έχω τώρα . Δεν εχω ξανά ασχοληθεί με custom υδρόψυξη ξανά , και θα ήθελα την βοήθειάσας και την καθοδήγησή σας . Ξερω ότι θα μου προτείνετε κάποιο kit για ποιο ευκολία , αλλά όσα έχω δεί , είτε ειναι ακριβά για εμένα να πάρω με την μια , ειτε θαχουν μαύρους σωλήνες αντί διάφανους που θελω εγω ή διάφανους αλλά εύκαμπτους , ενώ εγώ θέλω να μην ειναι εύκαμπτοι . Ξερω ότι είμαι λιγο απετιτικός στο θέμα αυτό , αλλά άμα είναι να το κάνω αυτο , ας βγεί καλό έστω.

Γιαυτό θα ήθελα να μου δώσετε οποιαδήποτε βοήθεια μπορείτε βάσει τις μεγαλυτερης απο εμένα εμπειρία που έχετε στο θέμα αυτό, να μου πρωτείνετε κομμάτια και καποια συμβουλή . Δεν θέλω να βάλω καποιο όριο στο ποσό , καθώς θέλω να τα πάρω κομματια ξεχοριστά και σιγά σιγά, αλλά άμα είναι εύκολο νανε γύρο στα 200e το σύνολο. Και κυρίος να ταιρίαζει και να φαίνεται ωραίο με το κουτί αυτό !

Τα κομάτια που εμπεριεχοντε στον υπολογιστή μου , και θα μπουν στο νέο κουτί είναι :

Asrock x79 extreme 6

intel core i7 4820k (LGA 2011 socket)

Asus gtx 780 3gb ddr5

G.SKILL (2X8gb) ddr3 1600mhz

psu Corsair cs650m (650w)

Seagate 1tb hdd

2 x ssd Adata premier sp550 (2 x 240gb)

Σας ευχαριστώ και συγνώμη για την ταλαιπωρία .

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλώς ήρθες, το κουτί που διάλεξες είναι φανταστικό! Ρίξε μια ματιά εδώ που έχει τιμές και έτοιμα kits για να δεις πόσα περίπου θες ανάλογα με το τι σκέφτεσαι να κάνεις :)

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φίλε μου , και καλώς σας βρήκα ^_^ Το έχω δει το συγκεκριμένο σαιτ και kits , απλα δεν μαρεσε που είναι εύκαμπτοι οι σωλήνες . Θέλω να είναι σκληροί με γωνιές , ώστε να φαίνεται καλύτερα το όλο θεμα, και οχι οπως κρεμετε τωρα η zalman :/ Ελπίζω να καταλαβες τι εννοώ

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να πάρεις το kit, πάρε αντλία ανεμιστήρες ψυγείο και ότι άλλο βλέπεις στο kit ώστε να γνωρίζεις τι χρειάζεσαι και πάρε ότι σωλήνες θέλεις.

Το phantecs δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο κουτί οπότε πάρε το πρώτα να μετρήσεις τι και πως χωράει και μετά το βλέπουμε ξανά για την custom.

Link to comment
Share on other sites

Μια ερωτηση ακόμα . Εχω δει που οι σωλήνες βγαινουν σε διαφορετικο πάχος . Αυτο επηρεαζει το τι γωνιές/ψυγείο/αντλια χρειαστει να παρθουν , ή ειναι το ιδιο για ολα ? Για να ξερω τι να κοιτάξω δλδ

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Για να πάρεις μια ιδέα πόσο θα σου βγεί μια καλή custom μόνο για επεξεργαστή αρχικά με δυνατότητα επέκτασης και σε μια κάρτα γραφικών.

attachment.php?attachmentid=68873&stc=1

watercooling.jpg

watercooling.jpg.d8d8ee23aa8af1f5045dfed

Link to comment
Share on other sites

Όντως παει πολυ το μαλλί ... Αλλα εχω μια απορια (παλι) , υπαρχει συγκριμενος λογος που επιλεγετε σωληνες pvc αντι ακριλικους ? Γιατι ενδιαφερομαι να φτιαξω ενα συστημα με ακριλικους (αν και επειδη το υπολιπο συστημα δεν ειναι τοσο τελευταιας τεχνολογιας και επειδη θανε η πρωτη προσπαθεια , δεν θελω κατι ακραίο τοσο πολι οπως με 3 ανεμηστηρες ψυγειο !) , που να φαίνονται και οι γωνιες οι μεταλλικές που θα τους ενώνουν , για να αξιοποιήσω στο πλήρες το φουλ θεαμα που μπορεί να προσφέρει το κουτι , γιαυτο το λεω .

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Αλλα εχω μια απορια (παλι) , υπαρχει συγκριμενος λογος που επιλεγετε σωληνες pvc αντι ακριλικους ?

Είναι πολύ εύκολοι στην εγκατάστασή τους και αρκετά ασφαλέστεροι.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει κιτ με hard tubing, επίσης δεν στήνεις υδροψυξη της προκοπής με 200 ευρώ!

Από ότι κατάλαβα θες την υδρόψυξη για αισθητικούς λόγους περισσότερο, το αν αξίζει 350 μόνο για να το βλέπεις εσύ το ξέρεις καλύτερα.

Όπως και να έχει δεν γίνεται απλά να σου πούμε πάρε αυτά και τράβα βάλτα, θέλει προσωπικό ψάξιμο και ενασχόληση όπως και όλα τα χόμπι άλλωστε!

Φιλικά:friendly_wink:

Link to comment
Share on other sites

Αρχικός σας ευχαριστώ όλους σας. Με έχετε βοηθήσει πολύ! Όντως αποδεικνύετε δύσκολο να κάνω κάτι καλό με λίγα λεφτά (εκτός και άμα συμβιβαστω με κανένα kit φτηνό για αρχή). Αλλά σκέφτομαι ότι άμα πάρω κομμάτι κομμάτι για κάτι καλό, όταν τα μαζέψω όλα, θα έχει βγει κατι καλύτερο.

Ξέρω ότι δεν μπορώ να ζητήσω να πάρετε την απόφαση για εμένα, αλλά να μου πείτε την άποψή σας εδώ που καταλήξαμε. Να πάρω ένα απλό kit για αρχή, και όταν θα έχω λεφτά να πάρω το καλύτερο? Ή να μαζέψω κομμάτια κομμάτια μέχρι να τα μαζέψω όλα και κάνω ένα τέρας της φισεος?

Link to comment
Share on other sites

Να μπεις στο λινκ που έδωσε ο [MENTION=1118]venisk[/MENTION] στο δεύτερο ποστ και να πάρεις το πιο φθηνό κιτ με 240 ή 360 ψυγείο, εξάλλου αυτά τα κιτ για αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν, για να δίνουν την δυνατότητα σε κάποιον που δεν έχει γνώσεις τρελές επι του θέματος να ''μυηθεί'', να πειραματιστει, να δει αν το χόμπι της υδροψυξης του κάνει....

Πάρε ενα κιτ, πειραματισου και τα υπόλοιπα θα γίνουν μόνα τους, δηλαδή ή θα αρπάξεις το μικρόβιο και θα κάνεις κάποια στιγμή ένα πιο extreme loop, ή θα είσαι ικανοποιημενος απο το αποτέλεσμα εξαρχής ή θα καταλάβεις ότι δεν είναι για σένα... yolo που λένε και στο χωριό μου

Link to comment
Share on other sites

Πάρε ένα έτοιμο kit για αρχή και αργότερα αν μπορείς και έχεις διάθεση παίρνεις ακρυλικούς σωλήνες συνδέσμους και το κάνεις όπως φαντάζεσαι..όχι μην πάρεις λίγα λίγα δεν έχει νόημα και θα το παρατήσεις. Κάνε την αρχή φίλε και θα έρθουν τα υπόλοιπα :)

Link to comment
Share on other sites

Καλος φίλοι μου. Θα κάτσω να πάρω ένα φθηνό για αρχή (και ελπίζω να κάνει καλή δουλειά και όχι πολύ θόρυβο από τους ανεμιστήρες). Και βλέπω και κάνω ύστερα.

Αν και πρέπει να πω φίλε μου venisk, η τελευταία σου ατάκα μου θύμισε μια ατάκα /σκηνικό από τη σειρά Παντρεμένοι με παιδιά, αχαχαχαχαχα xD

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για την άμεση βοήθεια και μεγάλο ενδιαφέρον που δείξατε κατευθείαν. :)

Edited by Drag0nG0d
Link to comment
Share on other sites

Μια ακόμα ερώτηση. Τα ανεμιστηρακια τις ek kit κάνουν θόρυβο? θα χρειαστεί να πάρω άλλα? Και αν έχετε πάρει και πως σας φάνηκε το kit και τα προϊόντα της.

Link to comment
Share on other sites

Όλη η υδροψυξη μου είναι από την ek. Oταν τ πήρα έδινε noiseblockers τώρα δεν ξέρω τι λένε τα δικά της. Μικρό ψυγείο πολλές στροφές οι ανεμιστήρες..μεγάλο ψυγείο λίγες στροφές.....ησυχία δλδ!!

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Γενικά φίλτατε ακόμα και εγώ που έχω κάνει 3 διαφορετικά custom loop ξεκίνησα με μαλακούς σωλήνες γιατί είναι πιο απλά τα πράγματα, αλλά και φθηνότερα για αρχή. Θα δεις ότι με τις γωνίες ή με kit για να λυγίσεις τους σκληρούς θα ξεφύγει αρκετά το budget. Δεν ξεκίνησα με kit, αλλά ήξερα τι ήθελα για το build. Ήξερα τι χώρο είχε το case και ήξερα ότι θα έχω και gpu από την αρχή και ίσως έβαζα δεύτερη αργότερα στο loop. Είναι ακριβό το "άθλημα", αλλά μην σε απογοητεύει αυτό. Νομίζω το αποτέλεσμα θα σε ευχαριστήσει.

Μερικά tips και απαντήσεις και από εμένα:

1. Οι vardar ανεμιστήρες της EK είναι πολύ καλοί και ικανοποιητικοί σε θέμα θορύβου, ειδικά αν χαμηλώσεις στροφές. Δεν αξίζει να τους αλλάξεις αν πάρεις ek κιτ, γιατί μόνο οι noctua είναι αισθητά καλύτεροι και αυτοί δυστυχώς (ενώ τους αγαπούν όλοι όσοι τους έχουν "ακούσει") είναι στην κατηγορία budget "κέρδισα το joker".

2. Αν πας για kit πρόσεξε πολύ τι ακριβώς έχει. Μην πάρεις nickel fittings και θέλεις μαύρα εξαρχής. Ή μπορεί με 10-20 ευρώ παραπάνω να αγοράζεις άλλο cpu waterblock που να σου αρέσει εμφανισιακά περισσότερο.

3. Αν πας για σκληρούς σωλήνες επειδή σου κόλλησε στο μυαλό, δεν έχει κιτ, αλλά μπορείς να αντιγράψεις όλα τα υπόλοιπα από ένα κιτ εκτός από fittings και σωλήνες. BTW μιλώντας για σκληρούς πάρε PETG και όχι ακρυλικούς!

4. Δες για μεταχειρισμένα ή για προσφορές από καταστήματα για άδειασμα stock. Ένας φίλος πήρε DDC αντλία μισή τιμή με τα μεταφορικά καινούργια από την XSPC επειδή ήθελαν να ξεφορτωθούν stock. Site για να δεις πριν πατήσεις το order button: Highflow.nl (το αγαπημένο μου), XSPC, caseking, aquatuning. Προσωπικά αποφεύγω το ελληνικό e-world γιατί είχα άσχημη εμπειρία, αλλά μπορεί να έχει αλλάξει μετά από τόσο καιρό. Για μικρή αλλαγή αργότερα (παράδειγμα χρώμα για το υγρό) υπάρχει και το e-shop.gr, αλλά γενικά είναι πιο ακριβό, οπότε αν μπορείς προτίμησε να πάρεις αρκετά κομμάτια μαζί από εξωτερικό.

Ελπίζω να ξεκινήσεις ευχάριστα το χόμπι και μην βιαστείς για κάτι. Για ότι πρόβλημα συναντήσεις εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε. Δες και jayztwocents και linustechtips στο youtube για οδηγούς. Κάτι που μπορώ να σου πω από τώρα είναι ότι το loop θα θέλει ελαφρύ καθάρισμα πριν το στήσεις. Περισσότερα θα σου πούμε αν θες, όταν με το καλό ετοιμαστείς να το στήσεις.

Link to comment
Share on other sites

GregEl σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Ειδικά τα σαιτ που πρότεινες θα τα κοιτάξω πρωί πρωί! Ναι, από Ελλάδα να αγοράσεις δεν συμφέρει γενικά. Εδώ ένα Alienware επιτραπέζιο φουλ όλα έξτρα, ήταν ποιο φθηνό αποτι το απλό εδώ στην Ελλάδα που πουλάνε μονάχα!!! Για gpu που ανέφερες μια φορά, θέλω να βάλω, αλλά από μια γρήγορη ματιά που έριξα, για gtx 780 δεν πρέπει ναχουν γιατί είναι ποιο "παλιότερη" σειρά. Με το άθλημα γενικά του υπολογιστή θέλω να ασχοληθώ πλέον μονάχα, καθώς παράτησα το gaming ενασχόληση /χόμπι, και γύρισα το ενδιαφέρον στο φτιαξιμο του υπολογιστή!!! Για μεταχειρισμενα που ανέφερες, από την μία ανησυχώ για τυχόν ζημιά που μπορεί να έχει και να το μάθω αργά, από την άλλη δεν έχω πετύχει πουθενά που να πουλάνε κιόλας.

Θα επιστρέψω άμεσα με κιαλες ερωτήσεις καθώς αφού είμαι σε φάση αυτή τη περίοδο για τελείωμα σπουδών - έναρξη στρατιωτικής θητείας, δεν θαχω ούτε το χρόνο ούτε τα χρήματα για να το φτιάξω με τη μία. Αλλά σιγά σιγά ελπίζω το 2017 να καταφέρω να έχω στα χέρια μου ένα σούπερ πύργο με μια σούπερ custom watercooler ^_^

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now