MetallicGR

Snapdragon 800/801: Χωρίς επίσημη υποστήριξη Android 7.0

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Snapdragon 800/801: Χωρίς επίσημη υποστήριξη Android 7.0]http://www.hwbox.gr/images/news_images/android.jpg[/NEWS_IMG] Η Qualcomm φαίνεται πως δε θα υποστηρίξει τους εν λόγω επεξεργαστές στο νέο OS της Google.

Το Android Nougat έκανε την εμφάνισή του τη περασμένη εβδομάδα και οι πρώτες υποστηριζόμενες συσκευές κάνουν δειλά - δειλά την εμφάνισή τους στο τοπίο. Εκτός από πολλά νέα smartphones που θα έχουν προεγκατεστημένο το Nougat (LG V20), πολλά ακούγονται για τις υπάρχουσες συσκευές που θα αναβαθμιστούν στο λαχταριστό νέο λειτουργικό σύστημα της Google.

Η Qualcomm ανακοίνωσε πως οι επεξεργαστές Snapdragon 800 και 801 δε θα υποστηρίξουν το νέο μιας και η εταιρία δε θα διαθέσει επίσημα drivers για το chip γραφικών που φέρουν τα SoC καθιστώντας το όλο εγχείρημα ανούσιο. Η δεύτερη εκδοχή έχει να κάνει με τη προσθήκη του Vulkan API κάτι που σύμφωνα με φήμες ίσως δεν υποστηρίζεται εγγενώς από τα chip γραφικών των συγκεκριμένων επεξεργαστών. Από την άλλη, η κοινότητα του Android ενδέχεται να παρουσιάσει λειτουργικές εκδόσεις του Nougat κάτι που μένει να διαπιστώσουμε στο μέλλον για συσκευές όπως το HTC One M8.

[img_alt=Snapdragon 800/801: Χωρίς επίσημη υποστήριξη Android 7.0]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture68936.png[/img_alt]

[img_alt=Snapdragon 800/801: Χωρίς επίσημη υποστήριξη Android 7.0]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture68937.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Η Qualcomm λεει αλλα ομως..

Qualcomm Technologies, Inc. works closely with our OEM customers to implement and support varying versions of the Android OS across our Snapdragon chipsets. The length-of time a chipset is supported and the upgradable OS versions available to consumers are subject to the OEM product lifecycle. We recommend you contact your device manufacturer or carrier for information on support for Android 7.0 Nougat.

Edited by Dimitrios1971
Link to comment
Share on other sites

Την qualcom την συμφέρει να "μην" υποστηρίζει το νέο λογισμικό γιατί έτσι θα πουλήσει νέα chipάκια!! Σου λέει κιόλας εμείς δεν ξέρουμε πόσο κρατάνε τα cpu μας ρώτα την google πόσο θέλει να κρατήσουν :hehe:

Link to comment
Share on other sites

τα οποία 800/801 παραμένουν ακόμα από τα πολύ ισχυρά τσιπ που εχουν βγει... κρίμα αν ισχύσει τελικά (που όμως δεν το νομίζω)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now