MetallicGR

Samsung Exynos 7 Quad 7570 SoC στα 14nm για φθηνά smartphones

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Samsung Exynos 7 Quad 7570 SoC στα 14nm για φθηνά smartphones]http://www.hwbox.gr/images/news_images/samsung.jpg[/NEWS_IMG] H Samsung πραγματοποιεί ένα μεγάλο βήμα και λανσάρει τον πρώτο entry level επεξεργαστή που κατασκευάζεται στα 14nm.

Το συγκεκριμένο chip χρησιμοποιεί τη νεότερη λιθογραφία των 14nm FinFET της Samsung για πρώτη φορά σε έναν entry level επεξεργαστή, φτιαγμένο για τηλέφωνα χαμηλών επιδόσεων, ο Exynos 7 Quad 7570 αποτελείται από τέσσερις mainstream Cortex-A53 πυρήνες της ARM και σύμφωνα με την εταιρία, σε σχέση με τα 28 νανόμετρα παλιότερων σχεδίων, οι ίδιοι πυρήνες έχουν κατά 70% υψηλότερες επιδόσεις στο CPU κομμάτι καθώς και 30% καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά. Η βελτιστοποιημένη σχεδίαση οδήγησε παράλληλα και σε μείωση του μεγέθους του chip κατά 20%.

Η λιθογραφία είναι η 14nm LPE (Low Power Early) η οποία είναι από τις πρώτες του συγκεκριμένου μεγέθους και εμφανίστηκε στις αρχές του έτους. Η δεύτερης γενιάς λιθογραφία των 14nm της ίδιας εταιρίας ονομάζεται Low Power Plus (LPP) και βρίσκεται σε πολλά τωρινά chips όπως τον high end Exynos 8890 Octa 8. Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, ο Exynos 7 Quad 7570 ενσωματώνει και LTE modem Cat.4-2CA, WiFi και Bluetooth χωρίς την ανάγκη κάποιου ξεχωριστούν chip. Τέλος, υποστηρίζει οθόνες WXGA (1,280 Γ— 720 pixels) και κάμερες 13MP ενώ μπορεί να αναπαραγάγει βίντεο ανάλυσης Full HD.

[img_alt=Samsung Exynos 7 Quad 7570 SoC στα 14nm για φθηνά smartphones]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture68993.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Πάντως στο chipάκι της Apple, η TSMC τα είχε πάει καλύτερα. Είναι πιο high power αυτά, σε σχέση με τις μνήμες που η Sammie είναι - κατά γενική ομολογία - μαέστρος...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now