MetallicGR

HDMI over USB Type-C: Τώρα χωρίς αντάπτορες!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=HDMI over USB Type-C: Τώρα χωρίς αντάπτορες!]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general3.jpg[/NEWS_IMG] Μια σημαντική προσθήκη στο πρότυπο σύνδεσης HDMI που όμως δε θα λειτουργήσει σε υπάρχουσες συσκευές με USB Type-C.

Ο οργανισμός που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του προτύπου HDMI ανακοίνωσε σε συνέδριό της στη φετινή IFA πως μελλοντικές USB Type-C συσκευές θα μπορούν να μεταφέρουν εικόνα σε συμβατές τηλεοράσεις με τη χρήση ενός απλού καλωδίου USB Type-C to HDMI χωρίς την ανάγκη κάποιου αντάπτορα. Η λειτουργία θα ονομάζεται HDMI Alternate (mode) και θα βασίζεται στο HDMI 1.4b προσφέροντας αναλύσεις έως και 4K αλλά και 3D μαζί με το Audio Return Channel ενώ θα υποστηρίζονται έως και 15 συσκευές από την HDMI. Παράλληλα θα υποστηρίζει το HDMI Ethernet Channel για σύνδεση μέσω etherent.

Το νέο Mode απαιτεί μια συμβατή πηγή και έτσι το μόνο αρνητικό είναι πως για την ώρα δεν υπάρχει κάποια διαθέσιμη στην αγορά. Η νέα λειτουργία θα εξαλείψει την ανάγκη αγοράς κάποιου (συνήθως υπερκοστολογημένου) ενεργού αντάπτορα ενώ μπορεί να λειτουργήσει γενικότερα με μια Type-C υποδοχή, ακόμα και αν αυτή λειτουργεί σε ταχύτητες USB 2.0.

[img_alt=HDMI over USB Type-C: Τώρα χωρίς αντάπτορες!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture69170.png[/img_alt]

Photo από Flickr

[img_alt=HDMI over USB Type-C: Τώρα χωρίς αντάπτορες!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture69225.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now