MetallicGR

Άγνωστο το μέλλον του OpenOffice

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Άγνωστο το μέλλον του OpenOffice]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general3.jpg[/NEWS_IMG] Η ομάδα της δωρεάν σουίτας εφαρμογών γραφείου συζητούν για την διακοπή της ανάπτυξης κάτι που οδήγησε και στη παραίτηση μέλους της ομάδας διαχείρισης του project.

Ο λόγος σύμφωνα με πηγές είναι τα θέματα ασφαλείας που καλούνται να αντιμετωπίσουν ενώ παράλληλα δέχονται τις πιέσεις της Apache Software Foundation, που στην ουσία έχει υπό την αιγίδα της το project. Το OpenOffice αποτελεί ένα από μια από τις πιο γνωστές εναλλακτικές σουίτες με εφαρμογές γραφείου του Microsoft Office και μέχρι σήμερα χαίρει άκρας επιτυχίας, ενώ γόνος του θεωρείται το Libre Office το οποίο αναπτύσσεται από μια ομάδα πρώην εργαζόμενων του OpenOffice ενώ εάν το project όντως περάσει στο παρελθόν, λέγεται πως η ομάδα θα συνεχίσει με το Libre Office.

Εδώ και χρόνια η σουίτα καλυπτόταν από τα νώτα της Sun Microsystems η οποία μετά την εξαγορά της από την Oracle, έκανε τη χρηματοδότηση και τις άλλες ασχολίες της πιο δύσκολες, ενώ εκείνη ήταν η εποχή όπου δημιουργήθηκε και το Libre Office. Ο πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης (aka VP) Dennis Hamilton θα αφήσει τη θέση του τον επόμενο μήνα.

[img_alt=Άγνωστο το μέλλον του OpenOffice]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture69437.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Εγώ εξαρχής δεν είχα καταλάβει γιατί έγινε ο διαχωρισμός. Κάτι είχε γίνει με τις εξαγορές και το 90% πήγε αμέσως σε libre office, όπως και εγώ εδώ και 3 χρόνια τουλάχιστον, όταν δεν χρησιμοποιώ google docs. Όταν πάνε τόσοι πολλοί στο libre κάνεις συγχώνευση των ομάδων και όλα καλά!

Link to comment
Share on other sites

Office για τους "κανονικούς".

LaTeX για τους πειραγμένους.

Google Docs για τους Cloudιάριδες.

Υπάρχει χώρος για δαύτο;...

Για το openoffice όχι. Για το libre ναι. Για τους "κανονικούς" που θέλουν να είναι νόμιμοι, για αυτούς που κρίνουν άσκοπα τα $$ που απαιτεί το msoffice, και για αυτούς που βαρέθηκαν τα cracks που μετά από κάθε update θέλουν νέες εκδόσεις κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now