MetallicGR

Στάσιμη η αγορά VR Headsets δείχνει το Steam survey

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Στάσιμη η αγορά VR Headsets δείχνει το Steam survey]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture60838.jpg[/NEWS_IMG] Το τίμημα υψηλό και το διαθέσιμο λογισμικό ελάχιστο είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η απήχηση του VR φαίνεται πως μένει (για άλλη μια φορά) στάσιμη.

Το ενδιαφέρον των κατασκευαστών στην αναζωπύρωση της αγοράς VR είναι μεγάλο, όμως παρά τα τεχνολογικά προηγμένα headsets που κυκλοφορούν, πολλοί χρήστες δεν πείθονται στη διάθεση 600 και 800 δολαρίων, όσα απαιτούνται από τα δύο πιο γνωστά headsets της αγοράς, Oculus Rift και the HTC Vive. Σύμφωνα με την έρευνα του Steam, τα VR headsets αυξήθηκαν κατά μόλις 0.01% τον μήνα Αύγουστο ενώ οι πωλήσεις του Vive που αντικατοπτρίζονται στη μέτρηση παραμένουν στάσιμες. Παρά τον περίεργο μήνα που βρίσκεται στη μέση του καλοκαιριού, πηγές αναφέρουν πως και οι προηγούμενοι μήνες ήταν το ίδιο... ήπιοι με την αύξηση να μην ξεπερνά ποτέ το μισό % και για τα δύο headsets.

Αναζητώντας τους πιθανούς λόγους, αρχικά αξίζει να αναφέρουμε πως η διαθεσιμότητα και των δύο αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες, κυρίως λόγω έλλειψης υλικών όπως είχε δηλώσει παλιότερα εκπρόσωπος της Oculus VR, κάνοντας την απόκτηση ιδιαίτερα δύσκολη σε πολλές αγορές του κόσμου. Δεύτερον, οι υψηλές τιμές των δύο δημοφιλών headsets έχει απωθήσει αρκετούς χρήστες ακόμη και από τη σκέψη της αγοράς κάποιου στο μέλλον ενώ σαν τρίτο σκόπελο θα πρέπει σίγουρα να συμπεριλάβουμε και τα λίγα διαθέσιμα παιχνίδια που κυκλοφορούν και εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες των VR headsets.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη αγορά είναι εξίσου περιορισμένη λόγω των υψηλών απαιτήσεων που έχει ένα αντίστοιχο setup, ειδικά εάν αναλογιστούμε το κόστος μιας VR ready κάρτας γραφικών, παρέα με το υπόλοιπο σύστημα, κάτι που εν μέρει δικαιολογεί τη στασιμότητα της αγοράς. Παρά τους αριθμούς, η τεχνολογία έχει αρκετό μέλλον μπροστά της και ίσως δούμε σημαντική βελτίωση με τη προσθήκη περισσότερων "παικτών" στο τραπέζι.

[img_alt=Στάσιμη η αγορά VR Headsets δείχνει το Steam survey]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture69468.png[/img_alt]

[img_alt=Στάσιμη η αγορά VR Headsets δείχνει το Steam survey]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture69467.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now