MetallicGR

Οι λόγοι που Intel Kaby Lake & AMD Zen θα τρέχουν μόνο Windows 10

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Οι λόγοι που Intel Kaby Lake & AMD Zen θα τρέχουν μόνο Windows 10]http://www.hwbox.gr/images/news_images/microsoft2a.jpg[/NEWS_IMG] Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα οι δύο μεγάλοι κατασκευαστές θα υποστηρίξουν μόνο το πιο πρόσφατο OS της Microsoft και οι λόγοι έχουν να κάνουν περισσότερο με τεχνολογίες διαχείρισης ενέργειας.

Σε σχετικό άρθρο του το HotHardware αναφέρει μερικούς από τους πιθανούς λόγους, για τους οποίους οι επερχόμενοι επεξεργαστές των AMD - Intel θα τρέχουν μόνο στα Windows 10.

Ξεκινώντας με τα επερχόμενα AMD Zen chips, η τεχνολογία simultaneous multi-threading που εκθέτει κάθε φυσικό πυρήνα σε δύο διαθέσιμα νήματα επεξεργασίας θα βασίζεται και σε ένα software με τη μορφή driver για καλύτερη διαχείριση των πόρων, κάτι που εφόσον δεν κάνει την εμφάνισή του σε άλλα OS, θα υπάρξει μόνο στα Windows 10, οδηγώντας όλους τους κατόχους της νέας πλατφόρμας εκεί. Σε μη υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα οι συνέπειες είναι άγνωστες όμως ενδέχεται απλά να πληγούν ως ένα βαθμό οι συνολικές επιδόσεις του επεξεργαστή.

Η Intel από την άλλη με τους Skylake εισήγαγε το Speed Shift, μια τεχνική η οποία λειτουργεί μέσω ενός ειδικού driver στο λειτουργικό σύστημα (hardware λειτουργία και όχι των Windows), ο οποίος αντιλαμβάνεται τις αλλαγές στον φόρτο εργασίας και πραγματοποιεί αλλαγές της συχνότητας λειτουργίας πιο γρήγορα απ' ότι σε προηγούμενες αλλαγές. Η νέα υλοποίηση θα έρθει με τους Kaby Lake (ήδη υπάρχει στα mobile SKUs) με την ονομασία Speed Shift v2 και θα βελτιώσει τον χρόνο απόκρισης στα 15 ms. Η μέθοδος power-management αποτελεί μια από τις πιο προηγμένες που έχει σχεδιάσει η Intel επιτρέποντας έτσι το CPU να χαμηλώσει τη συνχότητα μετά το πέρας κάποιας δύσκολης εργασίας.

[img_alt=Οι λόγοι που Intel Kaby Lake & AMD Zen θα τρέχουν μόνο Windows 10]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture69510.png[/img_alt]

[img_alt=Οι λόγοι που Intel Kaby Lake & AMD Zen θα τρέχουν μόνο Windows 10]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture69509.png[/img_alt]

[img_alt=Οι λόγοι που Intel Kaby Lake & AMD Zen θα τρέχουν μόνο Windows 10]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture69508.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Λογικά δεν θα υπάρξει θέμα ούτε στα linux, από την στιγμή που οι πυρήνες αυτοί απευθύνονται και σε server μηχανήματα .

Θα ήταν καταστροφικό νομίζω.

Marketing μου φαίνεται η ιστορία

Link to comment
Share on other sites

Βλακιες της Microsoft για να πουλήσει windows 10 σε αυτούς που δεν ξέρουν. Αν είναι να γίνει αυτό, τότε θα βγει update για τις παλιές εκδόσεις windows που όταν κατά την εκκινηση θα εντοπίζει νέο επεξεργαστή, θα σταματάνε να λειτουργούνε. Μονο έτσι θα λειτουργήσει αυτο. Το Linux είναι μονολιθικό και εννοείται ότι δεν θα χρειαστεί κάτι τριτο για να λειτουργήσει.

Link to comment
Share on other sites

απλα δεν θα αναβαθμισουν / δεν θα ασχοληθουν με παλιους kernels αυτο λενε

δεν τους συμφερει ουτως η αλλως, και δυστυχως, ειναι εναντια σε πολλους χρηστες w7

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now