MetallicGR

Υψηλότερη κατά 145W η κατανάλωση του νέου Sony PS4 Pro

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Υψηλότερη κατά 145W η κατανάλωση του νέου Sony PS4 Pro]http://www.hwbox.gr/images/news_images/ps4.jpg[/NEWS_IMG] Οι βελτιώσεις στη ταχύτητα της νέας κονσόλας έρχονται με ένα κόστος - με το πιο προφανές να έγκειται στη κατανάλωση που βρίσκεται 145W πάνω από αυτή του τωρινού PlayStation 4.

Το ισχυρότερο hardware που επέλεξε η Sony κυρίως όσον αφορά την αναβαθμισμένη GPU φαίνεται πως βρίσκεται πίσω από την υψηλότερη κατανάλωση της επερχόμενης κονσόλας η οποία θα βρεθεί στην αγορά μέσα στον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους. Σε σχέση με το σημερινό μοντέλο, το PlayStation 4 Pro θα καταναλώνει 145W επιπλέον απαιτώντας έτσι από τη πρίζα 310W ισχύος εφόσον φυσικά βρίσκεται σε πλήρες φόρτο. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων η υψηλότερη κατανάλωση συνεπάγεται με υψηλότερες θερμοκρασίες και στη χειρότερη περίπτωση συνοδεύεται από θόρυβο κάτι που ίσως δεν αποτελέσει πρόβλημα σε μια μελετημένη κατασκευή όπως η κονσόλα της Sony.

Παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον AMD Jaguar επεξργαστή (APU σε υψηλότερες όμως συχνότητες λειτουργίας) στο εσωτερικό βρίσκουμε μια νέα GPU AMD Polaris αρχιτεκτονικής η οποία έχει θεωρητικές επιδόσεις που φτάνουν τα 4.2TFLOPs σε αντίθεση με τα 1.84TFLOPS του σημερινού PS4 βοηθώντας έτσι στην δημιουργία πιο ρεαλιστικών παιχνιδιών.

[img_alt=Υψηλότερη κατά 145W η κατανάλωση του νέου Sony PS4 Pro]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture69873.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Πολλά watt ψέματος και θολούρας "είναι σαν 4Κ" πάντως στο marketing του! Νομίζω εύκολα ασημένιο βραβείο marketολαμογιάς, πίσω από την 1060 3GB :hehe:

Με τα παιχνίδια να γίνονται Optimized στο μέταλλο για το PS4, ίσως να χρειάζεται μια GTX 1070 η και παραπάνω για το ίδιο αποτέλεσμα σε PC.

Link to comment
Share on other sites

Με τα παιχνίδια να γίνονται Optimized στο μέταλλο για το PS4, ίσως να χρειάζεται μια GTX 1070 η και παραπάνω για το ίδιο αποτέλεσμα σε PC.

Δεν είπα ότι δεν θα είναι optimized. Είπα ότι αναφέρουν "4k" ενώ η κονσόλα δεν θα είναι 4k για το 99% των τίτλων της. Το οποίο είναι ξεδιάντροπη απάτη για το κοινό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now