LazyGreek

Ταξίδι στην κίνα.

Recommended Posts

Χαίρεται παιδία θέλω τώρα κατά τον οκτώμβρη μεριά να πάω για 10 ήμερες κίνα, και θέλω να μου δώσεται τίποτα πληροφορίες ή όποιος γνωρίζει πιο συγκεκριμένα πράγματα..

Από VISA μέχρι λεφτά συνάλγματα πιστωτικές κάρτες, ακόμη και αεροπορικά εισητήρια γιατί για μια μέρα διαφορά στο Airtickets από 1090 πάει στα 550 με λιγοστές θέσεις βέβαια αλλά η διαφορά είναι μεγάλη.. επίσης έχω ακούσει ότι και ταιβαν δεν χρειάζεται καν VISA (ότι έχω διαβάσει στο ιντερνετ βέβαια) και γενικά τα βασικά μέλη του φόρουμ έχουν κάνει κάτι τέτοιες διαδρομές από event κλπ.. εμένα ο προορισμός μου είναι πεκίνο (beijing) αλλά άμα στην ταιβαν είναι πιο χαλαρά δεν έχω θέμα και για εκεί..

Κάνω και λίγο ένα edit γιατί δεν ήξερα που ακριβώς βρίσκονται..

Το άτομο που θέλω να συναντίσω μου είπε είναι στην zhejiang μεριά επίσης επειδή η Shangai είναι διπλά μου λεει κιόλας είναι 2 ώρες με το τρένο από εμένα και μέχρι το πεκίνο 5.. αλλά μου λεει καλύτερα πεκίνο είναι η πόλη πιο όμορφη.. και λέω για εκεί προορισμό γιατί τα εισητήρια είναι κατα 400 ευρώ λίγοτερα τις περισσότερες φορές.. όποτε τα φώτα σας μέχρι να αρχίζω να μπλέκω με πρεσβίες..

Edit 2..

Επίσης νιώθω πιο ασφαλης βλέπωντας τον χάρτι να πάω μέχρι ρωσία και από εκει προς τα κάτω.. (γιατί έχει και από μόναχο κατευτείαν) παρα από τίποτα πακισταν και αυτά για αυτό άμα εχετε και καμια καλή αερογραμμη ή τίποτα συμβουλές πείτε..

Edited by LazyGreek
Link to comment
Share on other sites

Mainland China(δλδ Πεκίνο κλπ) εκτός από κάτι layovers, δεν έχω πάει.

Shenzhen έχω πάει αλλά είναι μακριά από το Πεκίνο.

Shanghai είναι ωραία. Πιο ακριβά από Κίνα αλλά όχι κάτι τραγικό ΙΜΟ.

Kυρίως αυτά τα μέρη δεν έχουν μαγευτικά τοπία κλπ. Θα δεις μεγάλα κτήρια, θα δεις ποτάμια, θα δεις τοπικούς ναούς, night markets και μεγάλα εμπορικά ή δρόμους εμπορικούς που γίνεται χαμός, θα δεις κίνηση και 1000 scooters μαζεμένα στο φανάρι...

Πιστωτική ναι, παίζει σε λογικά πλαίσια δηλαδή μην περιμένεις να πληρώσεις με πιστωτική σε ένα μαγαζάκι που βρήκες να πάρεις ένα USB στην άκρη του πουθενά.

Γενικά, παίζουν πολύ με τις αποδείξεις σε τέτοια θέματα οπότε το cash υπερισχύει. Ειδικά, σε ηλεκτρονικά δεν σου κόβουν απόδειξη αλλά πληρώνεις λιγότερα. Με την πιστωτική όμως δεν γίνεται αυτό οπότε έχε στο νου σου ότι μπορείς να παζαρέψεις τέτοια πράγματα.

Ταιβάν είναι μια από τα ίδια απλά πολύ πιο μικρή. Visa δεν θες εκτός αν σκοπεύεις να μείνεις για πολύ καιρό.

Λεφτά όπως σε κάθε χώρα θα θες σύμφωνα με το τι θα κάνεις. Γενικά, ακριβές χώρες δεν είναι σε θέματα προιόντων επιβίωσης. Μην δεις την τιμή του iPhone για σύγκριση :hehe: H μεταφορά ακόμα και με ταξί είναι αρκετά φθηνή αν και επειδή είναι "απατεώνες" και αν δεν είσαι με κάποιον ντόπιο θα πάνε πάντα από το "τουριστικό" δρόμο δηλαδή θα κάνεις 4-5 κύκλους καλύτερα uber και να μην σε νοιάζει ούτε να μιλήσεις για να πεις που πας ούτε τίποτα. Η τιμή του uber είναι παραπλήσια με του ταξί.

Συνάλλαγμα ακριβώς επειδή είναι φθηνές χώρες δεν έχουν και μεγάλα έξοδα. Συνήθως στο αεροδρόμιο κάνω αλλά αν θες ακόμα χαμηλότερα τότε κάνεις στην εθνική τους τράπεζα.

Γενικά αλλά και ειδικότερα ο Οκτώβρης δεν συστήνεται γιατί είναι εποχή που έχει τρελή υγρασία και βροχές. Όπου και να πας και λιακάδα να έχεις να έχεις ομπρέλα γιατί 5 λεπτά μετά μπορεί να ρίχνει καρέκλες.

Από αεροπορικές δεν ξέρω...Συνήθως, για Ευρώπη και πίσω με Turkish ή Εmirates πάω και οι 2 πολύ καλές. Στο παρελθόν και με Air China και με Korean Air είχα πετάξει όλα οκ ήταν. Από Ταιβάν για Κίνα με ΕVA Air και China Airlines έχω πάει...σαφώς η EVA καλύτερη αλλά και πιο ακριβή.

Επειδή, το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό...είναι από κυριολεκτικά 100% υγρασία σε χώρο με aircondition και μετά πάλι πίσω έχε μαζί σου κανά Depon ή Panadol.

Τοπικό φαγητό δοκίμασε απλά δοκίμασε από κάποιο εστιατόριο και όχι από κάνα μαγαζάκι χωμένο στον δρόμο. Αν δεν σου αρέσει, παίζουν πολλά western φαγητά ίσως σε λίγο πιο ακριβές τιμές που πάλι είναι πιο φθηνές από Ελλάδα

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now