MetallicGR

H Qualcomm ανακοίνωσε τη τεχνολογία Clear Sight Dual Camera

Recommended Posts

[NEWS_IMG=H Qualcomm ανακοίνωσε τη τεχνολογία Clear Sight Dual Camera]http://www.hwbox.gr/images/news_images/qualcomm.jpg[/NEWS_IMG] Η Qualcomm ενδιαφέρεται να ενσωματώσει δυνατότητες διπλών αισθητήρων στα SoC της με τη νέα τεχνολογία Clear Sight.

Η αποκάλυψη του νέου iPhone το οποίο με τη σειρά του "δανείζεται" εν μέρη χαρακτηριστικά άλλων μεγάλων flagships της αγοράς, κεντρίζουν το ενδιαφέρον αρκετών κατασκευαστών όπως και της Qualcomm η οποία επιθυμεί να ενσωματώσει το εν λόγω χαρακτηριστικό και στα δικά της SoC. Επί της ουσίας η Qualcomm με τη βοήθεια δύο αισθητήρων θα μπορεί να βελτιώσει το contrast, την διαύγεια καθώς και άλλα χαρακτηριστικά μέσω ενός αλγορίθμου χαμηλού φωτός.

Η μια κάμερα θα αναλαμβάνει να τραβήξει κανονικά τη φωτογραφία, ως είθισται, ενώ η δεύτερη θα τραβάει μια μονόχρωμη εκδοχή της. Συνδυάζοντας τις δύο έχουμε ένα αποτέλεσμα με πιο φωτεινές λεπτομέρειες και βελτιωμένο contrast σε σχέση με έναν μονό αισθητήρα. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως η τεχνολογία δεν απαιτεί κάποιο "chip του μέλλοντος" αφού μπορεί να τρέξει και στους Snapdragon 820 ή τον 821 και ο εκάστοτε κατασκευαστής μπορεί να το ενσωματώσει κατά βούληση.

[img_alt=H Qualcomm ανακοίνωσε τη τεχνολογία Clear Sight Dual Camera]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums813-picture69952.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now