MetallicGR

Το νέο ePower της EVGA αποκαλύπτεται!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Το νέο ePower της EVGA αποκαλύπτεται]http://www.hwbox.gr/images/news_images/evga2.jpg[/NEWS_IMG] Πριν από λίγες ώρες το HWBOT μοιράστηκε με το κοινό μια φωτογραφία που απεικονίζει πιθανόν το νέο ePower της EVGA.

Ένα από τα μειονεκτήματα πολλών καρτών γραφικών της αγοράς είναι και το σχετικά "αδύναμο" κύκλωμα τροφοδοσίας τους, όμως μόνο για extreme overclocking, που οι απαιτήσεις αυξάνονται εκθετικά δημιουργώντας προβλήματα στους επίδοξους overclockers. Πολλοί από αυτούς, χρησιμοποιούσαν "κομμάτια" καρτών γραφικών από παλιότερες γενιές και με "γενναίο" κύκλωμα τροφοδοσίας για την ενίσχυση αυτού της κάρτας. Η EVGA καθώς και άλλες εταιρίες ανά καιρούς είχαν λύσει το εν λόγω πρόβλημα με τη κυκλοφορία ενός ολοκληρωμένου προϊόντος, που κατά κόρον ονομάζεται ePower.

Η εν λόγω πλακέτα προσφέρει μεγαλύτερη ένταση για extreme overclockers που έχουν υψηλές απαιτήσεις και θέλουν να οδηγήσουν τη GPU τους σε συχνότητες ρεκόρ! Η EVGA φαίνεται πως ετοιμάζει μια νέα έκδοση της πλακέτας, και οι πρώτες εικόνες βγήκαν στην επιφάνεια. Σε αυτή βλέπουμε την ύπαρξη USB, τριών 6-pin, υποδοχές για probes, push buttons ελέγχου, dip switches και άλλα πολλά καλούδια που έχουμε γνωρίσει από τη τωρινή έκδοση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη κυκλοφορία της.

UPDATE 21-9

Πλέον υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο ePower. Η EVGA επιβεβαίωσε πως πλέον ενσωματώνει και το Evbot επάνω στο PCB με τις 14 φάσεις τροφοδοσίας, ενώ δίνει συνολικά στο κύκλωμα έως και 600A ένταση ρεύματος για τον πυρήνα της κάρτας και άλλα 90A για τη γραμμή vMEM. Για τη λειτουργία του απαιτείται ένα ποιοτικό single rail τροφοδοτικό 1200 ή 1500W για καθαρό σήμα και σταθερή απόδοση. Τέλος το ePower προσφέρει έως και 2V στον πυρήνα.

[img_alt=Το νέο ePower της EVGA αποκαλύπτεται]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums813-picture70043.jpg[/img_alt]

[mag_full=Το νέο ePower της EVGA αποκαλύπτεται]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums813-picture70111.jpg[/mag_full]

http://forum.kingpincooling.com/showthread.php?t=3900&page=3

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now