MetallicGR

Η HP "σαμποτάρει" μελάνια τρίτων στους εκτυπωτές της

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η HP "σαμποτάρει" μελάνια τρίτων στους εκτυπωτές της]http://www.hwbox.gr/images/news_images/hp.jpg[/NEWS_IMG] Το διαδίκτυο αναφέρεται εδώ και μερικές ώρες στο νέο firmware που έχει δοθεί σε πολλούς εκτυπωτές της εταιρίας, οι οποίοι απορρίπτουν μελάνια τρίτων με... αριστοτεχνικό τρόπο!

Συγκεκριμένα το περιστατικό έχει μέχρι στιγμής αναφερθεί σε εκτυπωτές inject που φέρουν τέτοιου είδους μελάνια. Πιθανόν ήδη θα γνωρίζετε πως η αλλαγή των μελανιών σε ορισμένα μοντέλα εκτυπωτών δεν αξίζει και μερικές φορές η αγορά ενός ίδιου ολοκαίνουριου εκτυπωτή είναι... συμφέρουσα! Η εναλλακτική, είναι φυσικά το "refill" των υπαρχόντων μελανιών κάτι που λέγεται πως έχει αντίκτυπο στη διάρκεια της ζωής του εκτυπωτή.

Η HP γνωρίζοντας τα παραπάνω μέσω της νέα της πολιτικής, την οποία μάλιστα και εφαρμόζει χωρίς ενδοιασμούς αφού πριν από λίγες ώρες το δήλωσε επίσημα, προχωρά σε καλύτερο έλεγχο των εκτυπωτών της με νέο firmware. Μέσω αυτού πρακτικά ελέγχει εάν το μελάνι προέρχεται από την HP για την ομαλότερη λειτουργία του ενώ εναλλακτικά, μπορεί να το "απορρίψει" σε μικρότερο χρονικό διάστημα, απαιτώντας αντικατάσταση, ή εμφανίζοντας ένα μήνυμα λάθους στην οθόνη του, "εγκλωβίζοντας" κατά κάποιον τρόπο τους αγοραστές στα αυθεντικά μελάνια της εταιρίας.

[img_alt=Η HP "σαμποτάρει" μελάνια τρίτων στους εκτυπωτές της]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums813-picture70082.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Και τα έλεγα εγώ! Εδώ και κάνα χρόνο σε κάποιους HP εκτυπωτές είδα να έχουν γεμάτα ξαναγεμισμένα μελάνια και να τα βλέπουν σαν άδεια, ή να μην τυπώνουν ακόμα και αν έχουν π.χ. ένα τέτοιου είδους έγχρωμο, αλλά σε ασπρόμαυρη εκτύπωση.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι το παράδειγμά της, απλά θα δει σημαντική μείωση πωλήσεων (όταν το πάρουν χαμπάρι οι καταναλωτές). Ευτυχώς έχω βρει εξαιρετικά μελάνια για τον canon 5ετίας που έχω.

Sent from my U65GT using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now