nosdio

Καθαρισμα υδροψυξης

Recommended Posts

Καλησπερα, ξερει κανεις πως μπορω να αφαιρεσω τα "αλγη" που εχει μαζεψει μεσα η υδροψυξη.Δεν μπορω να ανοιξω μπλοκ, αντλιες και φυσικα το ψυγειο..

Επισης για να μην επεκταθουν η δημιουργηθουν αλλα μπορω να βαλω G12 που βαζουμε στα αυτοκινητα αντι για νερο?(ειναι ενα ροζ αντιψυκτικο)

Μου εχει περισσεψει απο το αυτοκινητο οποτε αν ειναι καλο γιατι οχι..

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά στο G12, δεν αναμένεται κέρδος σε θερμοκρασίες, καθώς η κύρια χρήση του είναι ως αντιψυκτικό και υπάρχει το ενδεχόμενο να χρωματίσει τους σωλήνες.

Αν τελικά χρησιμοποιήσεις το G12 θα πρέπει να το βάλεις σε σωστή αναλογία για να έχεις σωστή πυκνότητα. Εναλλακτικά υπάρχουν εξειδικευμένα πρόσμικτα ή έτοιμα διαλύματα για waterblocks (π.χ. https://www.ekwb.com/shop/accessories/cooling-liquids-coolants) ή και αυτά που αναφέρει ο [MENTION=5077]GregEl[/MENTION] στο παραπάνω θέμα με αντιδιαβρωτική και "αντι-βιολογική" δράση. Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποίησε αποσταγμένο (όχι απιονισμένο) νερό.

Ποια υδρόψυξη έχεις?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το καλύτερο υγρό που έχω βρει είναι νερό για ενέσεις (WFI) από φαρμακείο. (έχω χρησιμοποιήσει αυτό με τα κόκκινα γράμματα αλλά και με μώβ γράμματα στην ετικέτα) 2 ευρώ το λίτρο το πολύ λιανική τιμή. Έχω χρησιμοποιήσει και νερό για ψυγεία από φαρμακείο για ένα χρόνο σε loop χωρίς προβλήματα.

Τώρα το G12 αναφέρει ότι είναι φτιαγμένο για αλουμινένια ψυγεία ή ότι είναι καλύτερo για αυτά τουλάχιστον, ενώ το 95% των waterblock και ψυγείων σήμερα είναι από χαλκό (και ίσως nickel plated). Επίσης οι αντιψυκτικοί παράγωντες δεν ξέρουμε τι επιρροή έχουν στις θερμικές ιδιότητες και το υγρό είναι φτιαγμένο για άλλες θερμοκρασίες λειτουργίας (90C). Οπότε προσωπικά δεν θα το χρησιμοποιούσα.

Όπως είπε ο @stavros υγρά υπάρχουν έτοιμα premixed και είναι φτιαγμένα για waterblocks και θερμοκρασίες για loop σε pc 20-70C, οπότε γνώμη μου αν είναι να πας σε κάτι άλλο πέρα από καθαρό νερό, χρησιμοποίησε κάποιο από εταιρίες υδρόψυξης υπολογιστών (mayhems, ek, nanoxia κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας.Θα κοιτάξω το βιντεακι και θα επανέλθω.Η υδροψυξη που έχω ειναι το EXOS της KOOLANCE.Ειναι και αυτό ένα κομμάτι της ρετρό συλλογής μου και θέλω να διατηρθει.Απο βλακεια μου έγινε αφού του είχα βάλει πάλια απλό νερό για δοκιμές.Δεν εχω πρόβλημα να πάρω κάποιο ειδικό υγρό..απλα μετα το καθάρισμα θέλω να το κλείσω και τέλος...

Edited by nosdio
Link to comment
Share on other sites

Κοιταξα το mayhems και οντως φαινεται να κανει τη δουλεια. Κοστιζει γυρω στα 35Ε με τα μεταφορικα και θα ειναι καπως φασαριοζικη δουλεια+ οτι δεν μου αρεσει που θα ασχοληθω με οξεα...αλλα για ενα συστημα που το ειχα παρει μεταχειρισμενο (50Ε) πριν απο 10 χρονια..ειναι μια λυση.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους,

έφτιαξα πριν 5 μήνες το πρώτο μου υδρόψυκτο pc και ενώ όλα πηγαίνουν τέλεια είδα την πλάτη του ρεζερβουάρ να έχει πιάσει πρασινιλα..

Όλα είναι ek εκτός του ρεζερβουάρ το οποίο είναι phanteks glacier r220.

Μητρική: Asus Formula XI
GPU: MSI RTX 2080 Sea Hawk EK X

Χρησιμοποιώ απιονισμενο νερό με ek concentrate 1:9

Κινδυνεύουν και τα υπόλοιπα;

Τι προτείνετε;





Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now