MetallicGR

"Άχρηστη" για την ώρα η επιλογή HDR στο παλιό Sony PS4

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Άχρηστη για την ώρα η επιλογή HDR στο παλιό Sony PS4]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture35609.jpg[/NEWS_IMG] Ένα χαρακτηριστικό που απλά έπρεπε να "μπει" και στη παλιά PS4 κονσόλα της Sony όπως αναφέρει σχετικά το ArsTechica.

Χωρίς αντίκτυπο υπάρχει η επιλογή για HDR περιεχόμενο στη παλιά PS4 κονσόλα της Sony μιας και δεν υπάρχει για την ώρα περιεχόμενο που να μπορεί να αξιοποιηθεί. Συγκεκριμένα παιχνίδια με υποστήριξη του εν λόγω χαρακτηριστικού δεν αναμένονται να κυκλοφορήσουν σύντομα όμως ένα από αυτά θα είναι το The Witness. Ο Jonathan Blow επικεφαλής του studio ανάπτυξης επιβεβαιώνει πως δουλεύει στη προσθήκη του χαρακτηριστικού, όμως δε γνωρίζει πως ακριβώς θα ενσωματωθεί.

Σε δοκιμές που πραγματοποίησε το ArsTechica βρήκε ότι ακόμα και υπηρεσίες streaming όπως το Netflix και το Amazon Prime Video δεν υποστηρίζουν HDR όταν το output της κονσόλας είναι κάτω από 4K, και το παλιό PS4 δεν υποστηρίζει 4K Output. Στη προκειμένη θα πρέπει ίσως κάποια από τις δύο υπηρεσίες streaming να "χαλαρώσουν" τους κανόνες τους και να επιτρέψουν το feature και σε χαμηλότερες αναλύσεις όπως 1080p εκτός και αν η Sony προσθέσει 4K ανάλυση στην έξοδο HDMI 1.4.

Το HDR βέβαια δεν αποτελεί αποκλειστικό χαρακτηριστικό για κονσόλες αφού η AMD έχει βλέψεις για να το φέρει στο PC. Εκτός από τη συμβατή κάρτα γραφικών θα απαιτείται και ένα εξίσου συμβατό monitor.

[img_alt="Άχρηστη" για την ώρα η επιλογή HDR στο παλιό Sony PS4]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums813-picture70098.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now