MetallicGR

Gamer δημιουργεί το μικρότερο SLI σύστημα που υπάρχει

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Gamer δημιουργεί το μικρότερο SLI σύστημα που υπάρχει]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general4.jpg[/NEWS_IMG] Αυστραλιανός gamer μη έχοντας κανένα κουτί που να τον... εκπροσωπεί, αποφάσισε να φτιάξει το δικό του και τοποθέτησε στο εσωτερικό εκτός από "τα βασικά" και δύο GTX 1080 σε διάταξη SLI!

Το αξιοζήλευτο κουτί φτιάχτηκε με τη βοήθεια της Protocase, μιας εταιρίας που ειδικεύεται στη κατασκευή παντός είδους enclosures, στοιχίζοντας στον χρήστη περίπου $3500! Στο εσωτερικό στήθηκε ένα σύστημα με βάση τον Intel Core i7 6700K και μια top down ψύκτρα Noctua NH-L9i που δεν εμποδίζει το πλαϊνό του υπολογιστή ενώ στη πλάτη της μητρικής, στο δεύτερο τμήμα του ζουν οι δύο GeForce GTX 1080 σε διάταξη SLI.

Εκτός από τις κάρτες, στο εσωτερικό υπάρχουν δύο SSD, ένας Samsung 950 Pro καθώς και ένας SanDisk Ultra II 1 TB. Παρά το μικρό μέγεθός του, οι τρεις ανεμιστήρες της Noctua αναλαμβάνουν να ψύξουν τα φέρουν φρέσκο αέρα από το περιβάλλον, ψύχοντας έτσι τα υποσυστήματα στο εσωτερικό.

[img_alt=Gamer δημιουργεί το μικρότερο SLI σύστημα που υπάρχει]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums813-picture70154.jpg[/img_alt]

[img_alt=Gamer δημιουργεί το μικρότερο SLI σύστημα που υπάρχει]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums813-picture70153.jpg[/img_alt]

[img_alt=Gamer δημιουργεί το μικρότερο SLI σύστημα που υπάρχει]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums813-picture70152.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο δέσιμο έχει και έπεσε σκέψη στην σχεδίαση. Αλλά 3500 για το κουτί μόνο; Θέλουν να κάνουν γρήγορα απόσβεση τα μηχανήματα στην Protocase νομίζω. Το custom πάντα κοστίζει, αλλά αυτό είναι τραγελαφικό ποσό δεδομένου ότι το σχέδιο το παρείχε ο πελάτης και δεν έγιναν revisions και 3d printed prototype runs. Να ανοίξω το maker hub μου και θα πω εγώ στην Protocase πόσο κοστίζει ένα custom κουτί. Περαστικά στο παλικάρι, γιατί νομίζω ακόμα χονεύει τον λογαριασμό για το κουτί. Κάτι απαραίτητο σε αυτά τα build είναι τα custom length cables. Αυτά τα άσχημα μακρυά sli bridge θέλω να πεταχτούν σε ένα καζάνι της κολάσεως και να μείνουν εκεί για πάντα. Γι' αυτό εγώ θα γουστάρω πάντα τις νέες amd που δεν θέλουν bridge αν θέλεις να τις προσανατολίσεις έτσι. Μακάρι να κάνει και μια έκδοση με υδρόψυξη, αλλά δεν βλέπω να το κάνει σύντομα...

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν είναι server fans. 3xNoctua PWM εχει για το case και έναν Scythe που έχει αντικαταστήσει τον μαμά Noctua 92mm του Heatsink.

Από θόρυβο είναι μια χαρά.

Το πρόβλημα είναι στο heatsink (δεν υπάρχουν και πολλά αξιοπρεπή σε τέτοιο height) το οποίο προτίνεται από την μαμά Noctua για max 65W TDP ενώ από μόνος του ο 6700K ο οποίος είναι 91W TDP (για overclock ούτε συζήτηση).

Οι GTX1080 εννοείται πως έπρεπε να είναι reference λόγο airflow που είναι περιορισμένο ώστε να διώχνουν τον αέρα πίσω.

Σοβαρό σύστημα και πανέμορφο κουτί που όμως θα χτυπάει κόκκινα (80°C για πλάκα) σε σοβαρά παιχνίδια και αναλύσεις 4Κ (που υποθέτω γι'αυτό έβαλε 2x1080).

Το custom πάντα το πληρώνεις... δεν βλέπω πάντως να έχει οικονομικό πρόβλημα το παλικάρι :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now