MetallicGR

500 εκ. λογαριασμοί κλάπηκαν από τη Yahoo πριν από 2 χρόνια!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=500 εκ. λογαριασμοί κλάπηκαν από τη Yahoo πριν από 2 χρόνια]http://www.hwbox.gr/images/news_images/internet.jpg[/NEWS_IMG] Ο επικεφαλής Ασφαλείας της Yahoo Bob Lord επιβεβαίωσε επίσημα πως η εταιρία έπεσε θύμα επίθεσης hacker με τη "λεία" να ανέρχεται στους 500 εκατομμύρια λογαριασμούς.

Το γεγονός αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί και αφορά μια και μοναδική εταιρία. Το εξίσου σημαντικό είναι πως η επίθεση έλαβε χώρα το 2014, και δύο χρόνια μετά, η Yahoo έρχεται να το επιβεβαιώσει προσπαθώντας να διορθώσει τη κατάσταση, κάτι που επίσης σημαίνει πως οι hackers ίσως έχουν ήδη εκμεταλλευτεί τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών που έχουν υποκλέψει από την υπηρεσία.

Η Yahoo αναφέρει πως μετά από δύο χρόνια, οι χρήστες της καλό είναι να αλλάξουν τους κωδικούς των λογαριασμών τους και να χρησιμοποιήσουν two-factor authentication, ως προληπτικό μέσο. Οι κωδικοί χρησιμοποιούν τη λειτουργία bcrypt κάνοντας έτσι τη δουλειά των hacker στην αποκρυπτογράφηση ελάχιστα πιο δύσκολη.

[img_alt=500 εκ. λογαριασμοί κλάπηκαν από τη Yahoo πριν από 2 χρόνια]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums813-picture70192.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

2 χρόνια. 2 Γ********* ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Τι έγινε Yahoo, ήταν πολλά τα λύτρα για να τα πληρώσετε; Απίστευτα μεγάλη κλοπή λογαριασμών, απίστευτα απαράδεκτος και ο χειρισμός τους.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα εχθές το βράδυ και για πρώτη φορά κάποιος πήγε να μπει στο ebanking μου χωρίς βεβαίως αποτέλεσμα, το κατάλαβα την επόμενη που πήγα να μπω και είχε κλειδώσει για λόγους ασφαλείας. Μπορεί και να σχετίζεται με το email στη Yahoo που δεν είχα αλλάξει κωδικούς ποιος ξέρει.

Φυσικά ποτέ δεν αποκαλύπτω τους κωδικούς ούτε και τους αποθηκεύω σε κανέναν browser.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now