MetallicGR

Ευθύνες και στην Intel για το Linux support σε RAID laptops

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Ευθύνες και στην Intel για το support Linux σε laptops]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel3.jpg[/NEWS_IMG] Μετά το γεγονός πως η Lenovo ίσως προσπαθεί σκόπιμα να "μπλοκάρει" την εγκατάσταση Linux σε ορισμένα RAID laptops της έρχονται νέες πληροφορίες που "δείχνουν" προς τη μεριά της Intel.

Συγκεκριμένα, σε σχετικό άρθρο του PC World αναφέρει πως και η Intel παίζει σημαντικό ρόλο καθώς οι ελλιπείς οδηγοί που δίνονται για το Linux και κυρίως για "ιδιαίτερες" διαρρυθμίσεις όπως RAID αποτελούν τη πρώτη αιτία για την αποτυχημένη εγκατάσταση του OS. Επισημαίνεται ότι το OS μπορεί να boot-άρει δοκιμαστικά από ένα USB drive όμως δε μπορεί να εγκατασταθεί παρά μόνο σε AHCI mode, κάτι που είναι και στο χέρι της Lenovo.

Η αλήθεια φυσικά είναι κάπου στη μέση μιας και η Lenovo έχει την ικανότητα καθώς και την ελευθερία να προσθέσει ένα επιπλέον μενού στο BIOS της απενεργοποιώντας το RAID όμως σύμφωνα με αναφορές, η κίνηση ίσως προκαλέσει προβλήματα μελλοντικά και για άπειρους χρήστες που δε μπορούν να επαναφέρουν στη πρότερη κατάσταση του συστήματος. Η άλλη εναλλακτική βρίσκεται στη κοινότητα του Linux και συγκεκριμένα στην ομάδα των προγραμματιστών που επιβλέπουν τον Kernel - μαζί τους και ο Linus Torvalds. Η ομάδα θα μπορούσε να προσθέσει κάποιο workaround ή επίσημη υποστήριξη ειδικά για τη κοινότητα του Linux ενεργοποιώντας και επίσημα την εγκατάσταση του open source λειτουργικού σε αντίστοιχα φορητά συστήματα της αγοράς.

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now