MetallicGR

Κατάχρηση του SSD από τον Firefox δείχνει έρευνα

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Κατάχρηση του SSD από τον Firefox δείχνει έρευνα]http://www.hwbox.gr/images/news_images/firefox.jpg[/NEWS_IMG] Παρατεταμένες εγγραφές αφαιρούν σημαντικά "κομμάτια ζωής" από τον SSD μας, όσο χρησιμοποιούμε τον περιηγητή της Mozilla.

Οι χρήστες Firefox με πολλά tabs ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη χρήση του Firefox ως βασικό περιηγητή διαδικτύου, μιας και αποφάνθηκε πως πραγματοποιεί υπέρογκες εγγραφές σε ημερήσια βάση. Η είδηση έρχεται από το server the home το οποίο ερεύνησε το θέμα και προτείνει μια εύκολη λύση για όσους δε θέλουν να "χαλάσουν" πρόωρα τον SSD τους από τις εγγραφές ενός και μόνο προγράμματος. Φυσικά, το ενδεχόμενο να πέσει η υγεία του drive γρήγορα είναι μηδενικές, όμως όσοι σκοπεύουν να διατηρήσουν ένα drive για αρκετό καιρό τότε σίγουρα αυτό θα επηρεαστεί σε βάθος χρόνου, λόγω της φυσικής φθοράς των NAND Flash.

Η επιλογή που φαίνεται πως ευθύνεται για αυτό είναι η browser.sessionstore.interval, προσβάσιμη γράφοντας στην μπάρα διευθύνσεων about:config. Η προρυθμισμένη επιλογή είναι 15 δευτερόλεπτα και αναφέρεται στον χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της αποθήκευσης των sessions. Σημειώνεται ότι αυξάνοντας τον αριθμό σε φερ' ειπείν μισή ώρα ίσως δημιουργήσει άλλες ανησυχίες όπως το ενδεχόμενο κρασαρίσματος στο μεσοδιάστημα και ενώ έχουμε ανοίξει δεκάδες νεά tabs.

Παρόμοιο σκηνικό σημειώνεται και στον Google Chrome σύμφωνα με το site και όπως φαίνεται, ο υπαίτιος για τις εγγραφές είναι το τοπικό (local) cookie store.

[img_alt=Κατάχρηση του SSD από τον Firefox δείχνει έρευνα]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums813-picture70275.jpg[/img_alt]

[img_alt=Κατάχρηση του SSD από τον Firefox δείχνει έρευνα]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums813-picture70274.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now