MetallicGR

Κάποιος δοκίμασε τη πρώτη AMD Radeon RX 470D!

Recommended Posts

Ένα κινέζικο website και μερικά (εξίσου κινέζικα) charts είναι όσα χρειαζόμαστε για να πάρουμε μια πρώτη γεύση της RX 470D!

Μετά τη κυκλοφορία των Polaris ήταν σχεδόν σίγουρο ότι περιμέναμε μια απάντηση από τη πλευρά του πράσινου στρατοπέδου, κάτι που έγινε οπότε είναι πλέον σειρά της AMD να διευθετήσει τη κατάσταση στο mainstream κομμάτι της αγοράς. Κάπως έτσι γεννήθηκε η RX 470D, μια GPU η οποία θα κυκλοφορήσει πιθανόν μόνο στην αγορά της Κίνας, ή τουλάχιστον αυτό αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες. 

Το κινέζικο website PCOnline δοκίμασε την εν λόγω κάρτα σε υλοποίηση της Sapphire και βρήκε πως είναι ελάχιστα πιο αργή από μια τυπική RX 470, πάλι της ίδιας εταιρίας. Προσπερνώντας το γεγονός πως δε θα τη δούμε επίσημα σε άλλες αγορές πλην της Κίνας, η κάρτα γραφικών έχει αναμενόμενα χαμηλότερη κατανάλωση, όχι όμως τόση ώστε να τη φέρει αντιμέτωπη με την GTX 1050 Ti η οποία κατασκευάζεται σε μια διαφορετική λιθογραφία των 14nm της Samsung, για πρώτη φορά στα χρονικά της NVIDIA.

Πηγαίνοντας στα specs της RX 470D βλέπουμε πως αντί για 2048 πυρήνες φέρει 1792 όμως χρονίζεται στα 1266 MHz όπως η κατά πολύ μεγαλύτερή της αδερφή, RX 480 κλείνοντας έτσι τη ψαλίδα των επιδόσεων με την απλή 470. Το θερμικό όριο όλης της κάρτας σύμφωνα με τα επίσημα specs ανέρχεται στα 150W.

 

470d.jpg

 


Πηγή

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now