MetallicGR

DDoS επιθέσεις από botnets παρατηρούνται τη τελευταία περίοδο

Recommended Posts

Οι sysadmins βρίσκονται σε επιφυλακή σε μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις ειδικά μετά τις τελευταίες DDoS επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον κυβερνοχώρο τη τελευταία περίοδο. Δεκάδες υπολογιστές με τη μορφή botnets φαίνεται πως έχουν ως στόχο συστήματα με αδύναμους κωδικούς, τους οποίους και εκμεταλλεύονται για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα. 

Ότι σχετίζεται με το Internet of Things φαίνεται πως είναι ο πρώτος στόχος των επιτηδείων κάτι στο οποίο έχει παίξει μεγάλο ρόλο το Mirai malware που έγινε διαθέσιμο πρόσφατα στο dark net, δωρεάν προς όλους! Οι δημιουργοί του, είχαν προειδοποιήσει φυσικά τη κοινότητα για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η εν λόγω κίνηση κάτι που είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια λίγες εβδομάδες αργότερα. 

Sites και υπηρεσίες στην Αμερική έδειξαν τα πρώτα σημάδια παρακμής από τις εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες συνδέσεις που πραγματοποιούσαν τα δίκτυα των υπολογιστών, botnets με αυτές. DDoS επιθέσεις βέβαια πραγματοποιήθηκαν και τη τελευταία περίοδο και σε άλλες περιοχές του κόσμου όπως την Ασία αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου χιλιάδες χρήστες δε μπορούσαν να συνδεθούν με δημοφιλείς ιστοτόπους.

 

ddos.jpg

 

Πηγή.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now