La_MoRt

Hide Network Printers from network

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

Θα ήθελα να κάνω το εξής: Έχω ήδη συνδέσει δικτυακό εκτυπωτή σε server 2012 και τον μοιράζω από το server σε PC. Όταν όμως κάνει κάποιος network discovery μπορεί  να το βρει και να το κάνει εγκατάσταση κανονικά παρόλο που έχω δώσει δικαιώματα. Υπάρχει κάποιος τρόπος μέσω κάποιου GPO να μη φαίνονται; Έχω σκεφτεί τα εξής: υπάρχει δυνατότητα να κοπεί η επιλογή στους χρήστες να κάνουν add printer αλλά θα πρέπει οι εκτυπωτές να περνάνε στα PC με GPO αν γίνει αυτό πράγμα, το οποίο θα ήταν η τελευταία μου λύση, μια δεύτερη λύση είναι να κοπεί ένα VLAN και να περνάνε από εκεί για να μη φαίνονται στο network discovery. Απλά εκτός από αυτά θα ήθελα να μου πείτε μήπως κάποιος άλλος έχει καμία καλύτερη ιδέα για να γίνει αυτό.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Αυτό που έχω δει εγώ σε δικτυακούς εκτυπωτές είναι να δίνεται συγκεκριμένη IP και να γίνεται η εγκατάστασή του σε κάθε υπολογιστή μέσω του driver, επιλέγοντας κατά την προσθήκη ότι είναι δικτυακός και έχει αυτή τη διεύθυνση.

Έτσι δεν μπορούν να τον δουν οι χρήστες, παρά μόνο εάν τον έχεις εγκαταστήσει εσύ στο pc τους.

Δεν ξέρω εάν σε εξυπηρετεί η συγκεκριμένη λύση.

Link to comment
Share on other sites

Αυτή τη στιγμή είναι εγκατεστημένοι σε print server και μοιράζονται στο δίκτυο με δικαιώματα από το server. Απλά το θέμα είναι ότι αν ανοίξουν το wizard της εγκατάστασης του εκτυπωτή και ζητήσουν εκτυπωτές με network discovery ή αν το ψάξουν από το windows explorer με την αντίστοιχη διαδικασία εμφανίζονται σα συσκεύες και τα δικαιώματα δε τους κόβουν, με αποτέλεσμα αν κάποιος κάνει διπλό κλικ επάνω του το κάνει εγκατάσταση κατευθείαν. Όσο για drivers βρίσκουν τα windows και παίζει κανονικά. Έτσι χάνεται λίγο η μπάλα και εκτυπώνουν όπου να'ναι και ότι να'ναι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now