MetallicGR

Η Κίνα έχει τους ταχύτερους υπερυπολογιστές στον κόσμο!

Recommended Posts

Οι ΗΠΑ από την άλλη προσπαθούν αν φτάσουν τον Κινέζικο Sunway TaihuLight ο οποίος παραμένει εδώ και αρκετό καιρό στη πρώτη θέση.

Η λίστα των κορυφαίων συστημάτων TOP500 ανακοινώθηκε και δίχως έκπληξη, ο Κινέζικος υπερυπολογιστής των 93 petaflops, Sunway TaihuLight, βρίσκεται και πάλι στη κορυφή της κατάταξης. Οι επιδόσεις του αυτές σημειώθηκαν κατά την εκτέλεση του Linpack benchmark, που πραγματοποιεί παρόμοιες εργασίες με το Linx που έχουμε στα τυπικά PCs.

Οι ΗΠΑ λέγεται ότι κλείνουν τη ψαλίδα με τη βοήθεια του Titan, ενός υπερυπολογιστή με επιδόσεις που φτάνουν τα 17.59 petaflops και ο οποίος βρίσκεται στη τρίτη θέση της κατάταξης. Εδώ και έξι μήνες αξίζει να σημειωθεί πως η κατάταξη παραμένει η ίδια χωρίς αλλαγές όμως η Αμερική πλέον διαθέτει περισσότερα συστήματα στη λίστα ισοβαθμώντας με τη Κίνα. Επόμενο ενδιαφέρον στοιχείο που αντλούμε από τη λίστα είναι πως οι 498 από τους 500 αυτούς υπολογιστές τρέχουν Linux και οι δύο εναπομείναντες τρέχουν το IBM AIX καθώς και μια παραλλαγή Unix.

210.jpg

 

 

Πηγή.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now