La_MoRt

MSI G41M-P33 no post

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδία τα φώτα σας μήπως κάτι δε κάνω σωστά.

Η συγκεκριμένη μητρική δουλέυει με επεξεργαστή Q6600, τροφοδοτικό Corsair VS450 (καινούριο), κάρτα: 8800GT, και μνήμες transcend 1x1GB & 1x2GB DDR2 667. Στην αρχή έκανε κάτι κουλά και έκλεινε μόνος του για αυτό και υπέθεσα πως μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό το παλιό ένα της πλάκας το οποίο μύριζε κιόλας. Του έκανα format κανονικά και σήμερα που του έβαλα το καινούριο τρφοδοτικό άνοιξε κανονικά και μετά από λίγο έκλεινε ξαφνικά χωρίς καμία προειδοποίηση σαν να έπεφτε το ρεύμα. Λέω μάλλον θερμοκρασία επεξεργαστή.. Τον ανοίγω και μπαίνω BIOS και όντως έλεγε 99 βαθμούς. Δεν είχα πάστα να του αλλάξω ωστόσο το καθάρισα όσο μπουρούσα χωρίς να βγάλω τη ψύκτρα. Η συγκεκριμένη μητρική μέχρι εχθές που δοκίμαζα αν δουλεύουν τα error beep της λειτουργούσαν κανονικά. Αν της αποσυνέδεα το δίσκο το έβλεπε και χτυπούσε, ωστόσο δεν έκανε το ίδιο με τις μνήμες και μου έκαν λίγη αντύπωση αυτό. Σήμερα μετά από τη διαπίστωση των θερμοκρασίων είναι σα να είναι νεκρή. Είτε αποσυνδέσω δίσκο είτε κάτι άλλο το ίδιο και το αυτό, δε κάνει τίποτα απολύτως. Για να ξεκινήσει κανονικά κάνει ένα beep το οποίο σημαίνει επιτυχής boot σύμφωνα με το site της MSI. Όταν τη πατάς να ανοίξει παίρνουν μπροστά όλα αλλά ποτέ δε κάνει αυτό το beep για να ξεινήσει. Τι λέτε ψήθηκε ο επεξεργαστής ή τα έπαιξε η μητρική;

Έχω δοκιμάσει με άλλη κάρτα, με άλλο τροφοδοτικό, με άλλες μνήμες, με μονωμένο το κουτί μήπως είχε καμία διαρροή στο ρεύμα, η μητρική πατάει σε αποστάτες, CMOS με μπαταρία και με jumper, ο δίσκος δουλεύει κανονικά, έχω δοκιμάσει να bootarw μόνο με τα απαραίτητα αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν έπιασε.

Edited by La_MoRt
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι δικό μου μηχάνημα ούτε ξέρω πόσο καιρό δουλεύει έτσι. Τι να σου πω δε ξέρω τι του έχουν κάνει. Θα κοιτάξω να δω μήπως βρώ κάποιον άλλον να δοκιμάσω.

Link to comment
Share on other sites

Τι να βρείς τώρα στο 775 που να αξίζει έστω και 20 ευρώ όταν παίρνεις με 40-60 ευρώ έναν Pentium skylake που τον καταστρέφει...να κρατήσει το τροφοδοτικό και να σουτάρει cpu μητρική και ram..μην χαλάσει δλδ λεφτά για hw 10 ετίας για κανένα λόγο!!

Link to comment
Share on other sites

Ναι καλά εννοείται απλά έχω κάτι κατεστραμμένα και παρατημένα στην άκρη τα οποία μπορεί και να έχει κάτι μέσα. Δε θα είναι quad core αλλά κανά core 2 duo θα βρω νομίζω. Όντως δεν αξίζει να κάνει τέτοια αγορά. Για αρχή θα δω αν χαιρέτησε ο επεξεργαστής ή μητρική.

Link to comment
Share on other sites

Καλά εντάξει τελικά είναι μεγάλο σκυλί αυτός ο επεξεργαστής. Δεν άνοιγε λόγο της πάστας μόλις άλλαξα πάστα το καθάρισα και το ξανά έβαλα δουλέυει πένα. Άρα το σημείο βρασμού δεν είναι το 100 στον q6600 :hehe:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now