MetallicGR

Αναποτελεσματικά τα antivirus δήλωσε η Google!

Recommended Posts

Ο μηχανικός ασφαλείας της Google Darren Bilby δήλωσε πως τα συμβατικά "αντιβιωτικά" των συστημάτων μας δεν είναι αποτελεσματικά.

Αυτή η πρόταση ειπώθηκε κατά το Kiwicon hacking conference στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας συμπληρώνοντας πως "δε θα πρέπει να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε πράγματα που αποδεδειγμένα δεν λειτουργούν". Ένα από αυτά είναι και τα antivirus που όλοι λίγο - πολύ έχουμε εγκατεστημένα στα συστήματά μας για τη προστασία από κακόβουλο λογισμικό. 

Συνεχίζοντας, ο Bilby ανέφερε πως η αγορά θα πρέπει να εστιάσει σε hardware security keys και στο whitelisting για τη καλύτερη προστασία. Παράλληλα ανέφερε πως τα antivirus αποτελούν περισσότερο ένα μέσο για να μας ειδοποιήσουν πως κάτι δεν πάει καλά αφού όμως έχουμε δεχθεί τον ιό στον υπολογιστή, κάτι που το δήλωσε μέσα από μια σχετική φράση που χρησιμοποιείται μόνο στην Αγγλική γλώσσα. 

 

260.jpg

 




Πηγή.

Link to comment
Share on other sites

Σε μας τους καταναλωτές το λέει αυτό ή στις εταιρείες που φτιάχνουν antivirus? Γιατί αν το λέει σε μας τι προτείνει..να βγάλουμε τα antivirus και να προσέχουμε που πατάμε κλικ? Και όταν μπει κανένα ransomware και κρυπτογραφήσει/κλειδώσει τα πάντα θα έρθει ο κύριος bb να μας το φτιάξει?

Όλοι οι λογικοί άνθρωποι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα απροσπέλαστο..αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται στα pc μας κάθε στιγμή όσο είμαστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο..γι αυτό έχουμε τα antivirus και ότι κάνουν..τουλάχιστον θα πούμε ότι προσπαθήσαμε :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ το έχω ξαναπεί ο πιο σωστός τρόπος για να μη τη πάθεις είναι να μην είσαι στο Internet όσο είσαι όλα μπορούν να γίνουν. Εδώ προσπερνάνε firewall εταιρειών που στοιχίζουν ένα σκασμό χρήματα εκεί θα κολλήσουν. Άμα τη πάθεις βράστα...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now