MetallicGR

Patriot Hellfire: Ένας ακόμη M.2 SSD παρουσιάζει Throttling!

Recommended Posts

Το θέμα που είχαμε δει με τη κυκλοφορία μερικών Samsung M.2 SSD φαίνεται πως υφίσταται και σε άλλα drives της αγοράς όπως της Patriot.

Ο Hellfire M.2 SSD χαρακτηρίζεται από τις υψηλές επιδόσεις του συγκριτικά με ένα τυπικό SATA Drive όμως αυτό που οι περισσότεροι δε μπορούν να δουν, είναι πως συμπεριφέρεται θερμικά, ειδικά μετά από παρατεταμένη χρήση. Σε πρόσφατο review του Γερμανικού ComputerBase αποκαλύπτεται πως το εν λόγω drive παρουσιάζει χαμηλότερες επιδόσεις από τα αναμενόμενα, όταν οι θερμοκρασίες του αγγίξουν το όριο των 95 βαθμών Κελσίου. Στο συγκεκριμένο θερμικό όριο, οι ταχύτητες εγγραφής πέφτουν κατακόρυφα από τα 1400MB/s στα ~200MB/s κάτι που έχει τεράστιο αντίκτυπο στις τελικές επιδόσεις.

 

Το review συνεχίζει με ένα επιπλέον βήμα, αυτό της τοποθέτησης ενός επιπλέον ανεμιστήρα επάνω στο "γυμνό" PCB του drive με στόχο τη βελτίωση των θερμοκρασιών και κατ' επέκταση των επιδόσεων. Μάταια όμως, αφού μετά από λίγη ώρα οι θερμοκρασίες 'κατασταλάζουν' στους 75 με 80 βαθμούς οδηγώντας στα ίδια ακριβώς αποτελέσματα. Σε αυτή τη περίπτωση η μόνη λύση είναι η προσθήκη μιας ενεργής ψύκτρας, ή pad με χάλκινα ψυκτράκια καθώς και έναν ανεμιστήρα ο οποίος θα βοηθά στη μείωση των θερμοκρασιών. Αντίστοιχες λύσεις ψύξεις έχουμε δει και στο παρελθόν από γνωστές εταιρίες του χώρου όπως η Alphacool ενώ η αποτελεσματική ψύξη του M.2 SSD αποτελεί πλέον ένα βασικό κριτήριο που θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν κατά την αγορά κάποιου για το σύστημά μας. 

 

Στα παρακάτω γραφήματα βλέπουμε τη συμπεριφορά του SSD χωρίς ανεμιστήρα (2η εικόνα) και με τη χρήση ενός ανεμιστήρα (2η εικόνα).

 

300.jpg

 

nofan.jpg

 

wifan.png

 

 

 

Πηγή.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Trabakoulas said:

Tragic!! μα καλά δεν τους τεσταρουν πριν τους βγάλουν στην αγορά?

Έχουν και οι samy τέτοιο πρόβλημα? πως και μου διέφυγε αυτή η είδηση να μπω να κράξω? :hehe:

Δε μπορώ να τη βρω, το πιστεύεις;;; Θα την έκρυψε ο @venisk :hehe: 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now