MetallicGR

Η Intel προειδοποιεί για τα εύκολα "χακέψιμα" gadgets των Γιορτών!

Recommended Posts

Η ομάδα του Intel Security σε ανακοίνωσή της ανακοίνωσή αναφέρει τα gadgets που κρύβουν κινδύνους για την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Η περίοδος των Χριστουγέννων πλησιάζει και πολλοί από τους φίλους των υπολογιστών ή των gadgets ετοιμάζουν τις αγορές τους που περιλαμβάνουν τις περισσότερες φορές κάτι gadget-οειδές για φίλους και συγγενείς. Με τη τελευταία άνθιση στις επιθέσεις τύπου DDoS η Intel υπενθυμίζει τις συσκευές που είναι περισσότερο ευάλωτες σε επιθέσεις. 

Η λίστα ξεκινά με τα συνήθη, του υπολογιστές και τα smartphones που λόγω της δημοφιλίας τους είναι πιο πιθανό να πέσουν θύμα κάποιας επίθεση με στόχο προσωπικά στοιχεία. Ακολουθούν τα tablets καθώς και οι media players αλλά και τα streaming sticks που τοποθετούμε συχνά πυκνά στο σπίτι και συμβάλλουν στην εδραίωση του Internet of Things. Εξίσου μεγάλο ρίσκο έχουν τα drones τα οποία συνήθως ενσωματώνουν κάμερες, δέκτη GPS μικρόφωνα και ότι χρειάζεται ένας επίδοξος hacker για να εξάγει πληροφορίες από έναν χώρο. 

Εάν προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε κάποια από αυτές τις συσκευές, η Intel προτείνει τη χρήση antivirus, εάν πρόκειται για υπολογιστή, ή η αναβάθμιση του λογισμικού/firmware με τις τελευταίες εκδόσεις του κατασκευαστή για μέγιστη ασφάλεια. 

 

 

305.jpg

 

 

Πηγή.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now