Aggelos Giannop

Overclocking Failed!

Recommended Posts

Καλημέρα, πριν λίγους μήνες (3-4) έφτιαξα το pc μου, τα χαρακτηριστηκά είναι: i7-6700,16 gb ram corsair στα 2133 cl13, μητρική ASUS b150 pro gaming και από σκληρούς έναν SSD corsair LS 120gb για τα windows μόνο, έναν 1TB HDD για παιχνίδια και εφαρμογές και πρόσφατα πρόσθεσα έναν SSD Crucial 275gb, και κάρτα γραφικών μία gtx 660. Πρόσφατα όταν έπαιζα παιχνίδια μου freezαρε, και έπρεπαι να κάνω hard restart, και όταν bootαρε μου έβγαζε να πατήσω ctrl+alt+delete και έκανε πάλι restart και το ίδιο μέχρι να μπω στο bios και να επιλέξω τον σκληρό με τα windows, και μετά άρχιζε κανονικά. Στα παιχνίδια που μου το έκανε ήταν το CS:GO και H1Z1 που είναι σχετικά ποιο ελαφρά από assassin's creed unity, Hitman, Tomb raider και γενικά καινούρια παιχνίδια. Δεν του είχα κάνει ποτέ overclock και σήμερα ο αδερφός μου πήγε να τον ανοίξει και του έβγαλε «Overclocking failed! Please enter setup to re-configure your system. Press F1 to run setup», του είπα να μπει στο bios για να δω το overclock, και οι μνήμες ήταν στα 2133 που είναι κανονικά και ο επεξεργαστής στα 3.4GHz που είναι κανονικά, του είπα να τον ανοίξει μήπως φταίει η κάρτα γραφικών (ούτε αυτή την είχα κάνει o.c.) και όταν άνοιξε ο υπολογιστής freezαρε πάλι χωρίς να προλάβει να κάνει κάτι. Έχω ανεβάσει και 2 εικόνες, συγνώμη για την κακή ποιότητα είναι τραβηγμένες με παλιό κινητό. 

 

1.jpg

2.jpg

Edited by Aggelos Giannop
Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασες να κάνεις load optimum defaults?

Μπορεί επειδή crashare και τον έκανες restart να έχασε την "σειρά των δίσκων" γι αυτό να μην σου bootάρει από τον σωστό δίσκο.

Γνώμη μου είναι να κάνεις τα εξής:

Μπαίνεις bios και φορτώνεις optimum defaults.Σώζεις και κάνει restart.

Ξανά bios και στα boot devices διαλλέγεις τον δίσκο που έχεις τα windows.Σώζεις και βλέπεις μετά αν μπαίνει στο λειτουργικό ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Το είχα δοκιμάσει όταν είναι μόνο τον SSD και τον HDD, τότε μου είχε γίνει 1-2 φορές, αλλά τώρα γίνεται όλο και περισσότερο, δεν νομίζω να είναι αυτό γιατί χθες π.χ. άνοιξε κανονικά, απλά εκεί που παίζω CS:GO Π.χ. freezάρει και δεν δουλεύει ούτε το alt+tab, ctrl+alt+delete, αλλά όταν μιλούσα skype δεν κόλλησε, και ο άλλος ΄μου μιλούσε και του μιλούσα κανονικά

Link to comment
Share on other sites

Εάν ούτε τώρα βλέπεις φως δοκίμασε να αναβαθμίσεις το BIOS σου στη τελευταία έκδοση που είναι 2003. Βλέπω έχεις τη πρώτη..
Μετά, εάν συνεχίσει memtest και έλεγχος στο boot drive να αποκλείσεις τα βασικά υποσυστήματα.

Link to comment
Share on other sites

Το πιο "εύκολο" επόμενο βήμα είναι να τσεκάρεις εάν το drive που bootαρεις είναι οκ. Μετά μπορείς να δοκιμάσεις είτε ένα stress test του συστήματος για να αποκλείσεις ουσιαστικά υποσυστήματα όπως RAM, PSU κλπ. 

 

Η αναβάθμιση του bios είναι αρκετά fail safe διαδικασία πλέον, όμως καλό είναι να αποκλείσεις την αστάθεια του συστήματος πριν το κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Έτρεξα σχεδόν όλα τα stress tests, όλα είναι οκ, το πρόβλημα είναι στη μητρική. Διάβασε σε αρκετά forums, ότι οι μητρικές της ASUS κυρίως με chipset B150 & H170 έρχονται με ένα "εργοστασιακό O.c." το οποίο πρέπει να μπεις στο bios να τα βάλεις όλα auto και default και αν είναι στο AI tweake. TΤο πρόβλημα αυτό το βγάζουν random οι μητρικές από το πουθενά, δεν είναι κάποιο ελάττωμα, απλά αν ο επεξεργαστής δεν είναι Κ freezάρει όλο το σύστημα. Εγώ έκανα αυτό, έκανα και ένα format για παν ενδεχόμενο, και μέχρι τώρα φαίνεται να λειτουργεί κανονικά. Αν κάποιος άλλος έχει το ίδιο πρόβλημα να του πείτε να μπει να το δει από το bios.Ευχαριστώ για την βοήθεια! 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now