MetallicGR

Άνθιση προβλέπεται στον τομέα των eSports

Recommended Posts

Οι βλέψεις της αγοράς αγγίζουν τα όρια άλλων δημοφιλών αθλημάτων όπως το μπάσκετ ενώ υπάρχει παρόμοιο ενδιαφέρον και στην Ευρώπη. 

Η συμβουλευτική εταιρία Activate εξέδωσε μια νέα αναφορά σχετικά με τον χώρο των eSports και την ανάπτυξη που προβλέπει μέχρι και το έτος 2020. Συγκεκριμένα, η αγορά αναμένεται να αξίζει μέχρι και 5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το παραπάνω έτος, αριθμός που εμπίπτει κυρίως σε άλλα επαγγελματικά αθλήματα όπως το μπάσκετ. 

Η αγορά τη Β. Αμερικής αναμένεται να κάνει τζίρο περί τα $1.6 δις ενώ η περιοχή της Ασίας θα συμβάλλει με $1.7 δις δολάρια. Λαμβάνοντας υπόψιν και την ανερχόμενη αγορά της Ευρώπης, η συγκεκριμένη περιοχή θα έχει έσοδα από τα eSports που θα φτάνουν τα $1.48 δις. Ήδη η θέαση αντίστοιχων αθλημάτων θα φτάσει τα 70 εκατομμύρια, ενώ στις ΗΠΑ οι προβολές θα μετρώνται στα 3 δισεκατομμύρια ώρες ολόκληρη τη σεζόν που θα αντιστοιχεί στο 10% της συνολικής θέασης αθλημάτων, και πάλι παίρνοντας ως δείγμα την αγορά των ΗΠΑ. 

Η συμβολή μεγάλων εταιριών του χώρου όπως οι: Amazon, Google, Facebook, Yahoo!, Microsoft, Disney, TimeWarner, Sony, Tencent και Alibaba, αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αγοράς ενώ η πηγή αναφέρεται και στον κεντρικό ρόλο που θα μπορούσε να παίξει και η πλατφόρμα της εικονικής πραγματικότητας στον χώρο. 

 

 

337 (2).png

 

337 (1).png

 

337 (3).png

 

337 (4).png

 

 

 

 

 

Πηγή.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now