MetallicGR

Η TSMC αυξάνει τη παραγωγή chip 10nm λόγω της υψηλής ζήτησης

Recommended Posts

Οι επεξεργαστές που θα εμφανιστούν με το νέο έτος στην αγορά αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον μιας και πολλοί κατασκευαστές θα μεταβούν στη νέα λιθογραφία.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκουμε τους συνήθεις μεγάλους "παίκτες" της αγοράς Apple και Samsung, ενώ Qualcomm και Mediatek θα ταξιδέψουν με το ίδιο πλοίο μεταφέροντας τα σχέδιά τους στα 10nm FinFET. Η Ταϊβανέζικη TSMC είναι από τους κατασκευαστές που θα χρειαστεί να επωμιστούν ένα μεγάλο βάρος στη κατασκευή αντίστοιχων chip για φορητές συσκευές μιας και θα κατασκευάζουν επεξεργαστές για την Apple (εξ' ολοκλήρου για το iPhone 8) καθώς και για τη MediaTek, η οποία είναι και αυτή μια από τους παλιότερους πελάτες της. 

Η Qualcomm από την άλλη θα διαθέσει τα σχέδιά της στη Samsung η οποία πραγματοποιεί αντίστοιχο "άνοιγμα" προς τη κατεύθυνση των 10nm και θα τα δούμε να υλοποιούνται στον Snapdragon 830 και 835. Οι δύο εταιρίες έχουν ήδη συσφίξει τις σχέσεις τους και όπως φαίνεται δεν συνεργάζονται μόνο στο κατασκευαστικό κομμάτι, αλλά και στο σχεδιαστικό, σύμφωνα με φήμες. Η Huawei από την άλλη με τους custom πυρήνες τους Kirin εστιάζει στη high end αγορά, ενσωματώνοντας προηγμένους πυρήνες της ARM. 

 

 

338.jpg

 

Πηγή.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now