MetallicGR

Ο VLC αναβαθμίζεται με 360 Video Support!

Recommended Posts

Βίντεο 360 μοιρών είναι πλέον δυνατά στη νέα έκδοση του VLC, ενώ η εταιρία ανάπτυξης αναφέρει πως μέσα στο 2017 θα δούμε και υποστήριξη για VR!

Το VLC 360 Preview είναι το νέο software που λανσάρει για Windows και Mac η Videolan το οποίο προσφέρει αναπαραγωγή βίντεο που έχουν γυριστεί με κάμερες 360 μοιρών. Οι συγκεκριμένες, καταγράφουν βίντεο 360 μοιρών, πιάνοντας πρακτικά κάθε πτυχή της σκηνής, αφήνοντας στη συνέχεια τον χρήστη να επιλέξει τη μεριά που θέλει να κοιτάξει. Τα βίντεο που εξάγονται από τέτοιες κάμερες θα πρέπει να προσαρμοστούν σε ειδικό λογισμικό για τη σωστή αναπαραγωγή τους και εκεί έρχεται το VLC 360 Preview.

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο σε Android, iOS, Xbox One και σύντομα θα έρθει και σε γνωστά VR headsets της αγορά όπως το HTC Vive αλλά και το Oculus Rift, κάποια στιγμή μέσα στο 2017. Στον υπολογιστή μπορούμε να πλοηγηθούμε με το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι στη σκηνή ενώ στη περίπτωση των smartphones, αξιοποιούνται οι σχετικοί αισθητήρες. Στο μέλλον, η Videolan θα φέρει στο πρόγραμμα και 3D υποστήριξη ήχου, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την εμπειρία. 

 

365.jpg

 

 

Πηγή.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now