MetallicGR

"Πυρηνικές Μπαταρίες" από διαμάντια υπόσχονται αυτονομία 5000+ χρόνια!

Recommended Posts

Επιστήμονες ανέπτυξαν έναν νέο τύπο μπαταρίας που χρησιμοποιεί διαμάντια και πυρηνικά απόβλητα για τη δημιουργία ηλεκτρικής ενέργειας!

Πιο ειδικά, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ κατάφεραν και ενσωμάτωσαν ραδιενεργό υλικό στο εσωτερικό διαμαντιών δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μπαταρίες και πιο συγκεκριμένα κελιά που έχουν αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής! Το παραγόμενο ρεύμα των μπαταριών είναι αρκετά μικρό όπως έδειξαν οι μετρήσεις, σε σχέση με άλλες τυπικές μπαταρίες, έχουν διάρκεια ζωής περίπου "5730 χρόνια" πριν η ισχύς εξόδου τους πέσει στο μισό!

Ο καθηγητής υλικών του Πανεπιστημίου Tom Scott δήλωσε πως "κλείνοντας ραδιενεργό υλικό στο εσωτερικό των διαμαντιών, λύνουμε το πρόβλημα των πυρηνικών αποβλήτων μετατρέποντάς τα σε αξιοποιήσιμη ηλεκτρική και καθαρή ενέργεια". Για τις ανάγκες της τεκμηρίωσης, η ομάδας δημιούργησε ένα prototype το οποίο χαρακτηρίζεται από τη σχετική ασφάλεια μιας και το υλικό βρίσκεται στο εσωτερικό του διαμαντιού. Η παραπάνω τεχνολογία μπορεί κατ' επέκταση να τροφοδοτήσει πολλές συσκευές όπως βηματοδότες (και γενικότερα στον ιατρικό τομέα), drones μεγάλου βεληνεκούς μέχρι και δορυφόρους. 

 

369 (1).png

 

369 (2).png

 

 

 

Πηγή.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now