MetallicGR

Μόνο reference η GeForce GTX 1080 Ti δηλώνουν φήμες!

Recommended Posts

Η νέα high end πρόταση της NVIDIA ίσως να μείνει για πάντα ένα reference σχέδιο κάτι που ήδη έχει αρχίσει να συζητείται στο χώρο!

Όσοι παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα τον χώρο των καρτών γραφικών θα γνωρίζουν ήδη πως η κοινότητα αναμένει νέες κάρτες γραφικών τόσο από την AMD όσο και από την NVIDIA, η οποία θα μας απασχολήσει στη σημερινή είδηση. Πηγές αναφέρουν πως η επερχόμενη GeForce GTX 1080 Ti η οποία θα φέρει τον πλήρη πυρήνα GP102, Pascal αρχιτεκτονικής, με πυρήνα αντίστοιχο της Tesla P100!

Οι κατασκευαστές με τη κυκλοφορία κάθε κορυφαίας "Ti" GPU διέθεταν στην αγορά νέα μοντέλα με εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά, συστήματα ψύξης και ποιοτικά υλικά με σκοπό να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να προσφέρουν ένα πιο ολοκληρωμένο προϊόν από το "σχέδιο αναφοράς" του κατασκευαστή, δηλαδή της NVIDIA. Η νέα φήμη που έρχεται στο προσκήνιο αναφέρει πως φέτος (αναφερόμαστε στη σεζόν) ίσως να μη δούμε κάποια custom GTX 1080 Ti να κυκλοφορεί, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η αγορά θα περιοριστεί σε ένα reference μοντέλο, με ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Η hardware κοινότητα των hardcore χρηστών και των extreme overclockers βέβαια έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται αντίστοιχες κινήσεις από μερικούς μήνες πριν. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία μιας Lightning GPU από την MSI ή Matrix από την ASUS γίνεται (και) στο μεγαλύτερο μοντέλο της εκάστοτε σειράς οπότε αυτό που πιστεύουμε (σ.σ. και σε προσωπικό επίπεδο) είναι πως θα δούμε κανονικά custom υλοποιήσεις της 1080 Ti. 

Η φήμη όμως συνεχίζει και αναφέρει πως το μοντέλο των πωλήσεων της 1080 Ti θα πραγματοποιηθεί με τρόπο εφάμιλλο της TITAN X Pascal - και μόνο μέσω του website της NVIDIA, κάτι που θα δυσαρεστήσει πολλούς που περιμένουν να αναβαθμίσουν. 

 

Ένα "overlay" GTX 1080 και TITAN X P!

404.jpg

 

Πηγή.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now