MetallicGR

Πόσο συχνά αλλάζετε το smartphone σας;

Πόσο συχνά αλλάζετε το smartphone σας;  

31 members have voted

  1. 1. Πόσο συχνά αλλάζετε το smartphone σας;

    • Κάθε χρόνο!
      4
    • Κάθε δύο χρόνια.
      10
    • Κάθε τρία χρόνια.
      2
    • Μόνο εάν παραστεί ανάγκη.
      14
    • Long live Nokia 3310!
      1


Recommended Posts

Τα smartphones έχουν κατακλύσει τη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και αποτελούν εκτός από ένα προφανές εργαλείο για τη καθημερινότητα και ένα θέμα συζήτησης μεταξύ των ανθρώπων! Πολλές φορές έχουμε ρωτήσει τον κολλητό/ή μας για το ποια συσκευή αγόρασε πρόσφατα καθώς και ποια άφησε στην άκρη για χάρη της! 

Η "αλλαγή" για τους geeks της παρέας δε προβληματίζει ιδιαίτερα μιας και εκτός από την επίσκεψη στο κατάστημα αγοράς, απαιτούνται μερικά λεπτά ή ώρες σεταρίσματος μέχρι η συσκευή να γίνει πλήρως λειτουργική. Τα ίδια τα λειτουργικά πλέον ενσωματώνουν αρκετά χρήσιμες λειτουργίες backup/restore και έτσι η διαδικασία γίνεται παιχνιδάκι, ακόμη και εάν η "αλλαγή" είναι από iOS σε Android και αντίστροφα! 

Εσείς λοιπόν, πόσο συχνά αλλάζετε το smartphone σας;

 

Ένα τυπικό smartphone με δυνατότητα κλήσης και σύνδεσης στο Internet!

960x0.jpg

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δύο χρόνια και πάνω αν δεν χαλάσει.

Το τωρινό K4 note θα το πάω όσο τραβήξει, αφού γλύτωσε και κάτι ελεύθερες πτώσεις απο τον junior το θωράκισα όσο παει armor class +50!!! βλέπω να βγάζει 3ετια+. :P

Link to comment
Share on other sites

Λιγότερο από χρόνο, με ρεκόρ το iphone 6s που το άντεξα μόνο για 5 μήνες, συνήθως στους 7-11 μήνες ανάλογα τι καινούριο έχει να μου προσφέρει.

3310 άπειρα respect σε ένα κινητό που δεν έσπαγε, κρατούσε βδομάδα και δεν κολλούσε ΠΟΤΕ. Κάποια στιγμή αυτό με την αυτονομία πρέπει να γίνει και με τα smartphones...

Link to comment
Share on other sites

Η τρίτη επιλογή για έμενα.
Προσπαθώ να κρατάω ένα κινητό μέχρι να χρειαστεί να πάρω ένα άλλο. Κάνω απλή χρίση του smartphone μου, όποτε το P9 Lite που έχω αυτήν τη στιγμή, θα με βγάλει τουλάχιστον μια τριετία.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ θα ψήφιζα όταν παραστεί ανάγκη, δηλαδή έχουν αρχίσει βαριά κολλήματα/crashes, κρατάει λιγότερο η μπαταρία, δεν δέχεται άλλο updates και υποστήριξη από την εταιρία κλπ. Αλλά πρακτικά για την αγορά των smartphone και την τεχνολογία αυτά τα χρόνια κατά 90% νομίζω η ανάγκη αυτή έρχεται περίπου κάθε 2 χρόνια. Νομίζω τα τελευταία 10 χρόνια έχω αλλάξει 5 κινητά (6300, N79, N9, Jolla, Nexus 5x) με όλες τις αλλαγές να γίνονται στα 2 χρόνια χρήσης της κάθε συσκευής συν πλην 2-3 μήνες. Οπότε ψήφισα κάθε 2 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Μεταξύ 2-3 ετών συνήθως, γιατί εκεί θεωρώ ότι κάπου εκεί πλέον έχει ξεπεραστεί αυτό που είχα. Τώρα όμως το oneplus one μου το έχω 2+ χρόνια, αλλά ακόμα δεν βλέπω λόγο να το αλλάξω... 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now