MetallicGR

Ο δημιουργός του FinFET "απαιτεί" τα δικαιώματά του!

Recommended Posts

Η εταιρία KAIST είναι η πρώτη εταιρία (σύμφωνα με τα λεγόμενά της) που ανέπτυξε την αρχιτεκτονική FinFET και τώρα, προχωρά σε αγωγές κατά μεγάλων κατασκευαστών όπως η Samsung!

Η τεχνολογία FinFET που γνωρίζουμε από τις συσκευές που ενδέχεται να κυκλοφορούν 'εκεί τριγύρω' μας φαίνεται πως είναι το κεντρικό θέμα της αγωγής που κατέθεσε η εταιρία KAIST. Με βάση πληροφορίες που έρχονται από το SamMobile, η Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) - που έχει έδρα τις ΗΠΑ - μηνύει μεγάλες εταιρίες κατασκευής ημιαγωγών για παραβίαση των δικαιωμάτων μερικών ευρεσιτεχνιών που σχετίζονται με το FinFET και αφορά δηλαδή τη σχεδίαση των transistor. 

Όπως φαίνεται η KAIST ήταν η πρώτη εταιρία που σχεδίασε το FinFET και κλάπηκε λίγο αργότερα από μηχανικούς της Samsung, σε σχετική παρουσίαση που πραγματοποίησε στη παραπάνω εταιρία. Το "μπαλάκι" βέβαια πηγαίνει και σε άλλες εταιρίες που έχουν αναπτύξει προϊόντα με τη χρήση της τεχνολογίας FinFET όπως οι Qualcomm, Global Foundries, TSMC εφόσον υπάρχουν αρκετές αποδείξεις. Η Intel η οποία χρησιμοποιεί τη τεχνολογία FinFET από την αρχιτεκτονική Haswell το 2013 δε φαίνεται να επηρεάζεται μιας και έχει ήδη λάβει τις απαραίτητες άδειες από τη KAIST. 

 

 

56.jpg

 

 

Πηγή.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now