MetallicGR

Το Khronos Group αναπτύσσει API ειδικά για το VR!

Recommended Posts

Η εταιρία πραγματοποιεί μια κίνηση η οποία έχει ως στόχο την ενοποίηση των κατασκευαστών που ασχολούνται με το VR κάτω από ένα ενιαίο οικοσύστημα μέσω ενός νέου API.

Η κίνηση έχει ονομαστεί Virtual Reality Standard Initiative ενώ αν και το όνομα OpenVR ακούγεται πιο ελκυστικό, δεν ήταν διαθέσιμο μιας και η Valve το έχει ενσωματώσει στο StemaVR της. Παρά το γεγονός αυτό, η Valve έχει διαθέσει το δικό της OpenVR API στο Khronos Group δίνοντας ένα stating point, με τρόπο παρόμοιο του Mantle API της AMD, που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη του Vulkan API. 

Ο τομέας του VR λέγεται πως αποτελεί το μέλλον τόσο στο gaming όσο και σε άλλους τομείς όμως η ανταπόκριση της αγοράς είναι αρκετά μικρή για την ώρα αλλά η ανάπτυξη ενός προτύπου που θα βελτιστοποιήσει τις επιδόσεις στο υπάρχον hardware είναι κάτι που ίσως αλλάξει τα πράγματα. Στην ανάπτυξη βέβαια, εμπλέκονται εταιρίες όπως οι AMD, NVIDIA, Intel και η ARM ενώ πρόσφατα προστέθηκε και η Razer, ενώ μεταξύ τους υπάρχουν και άλλοι γνωστοί κατασκευαστές όπως η Tobii με τα συστήματα καμερών που φέρουν μερικά gaming notebooks της αγοράς.

 

92.jpg

 

92b.jpg

 

 

Πηγή.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now