MetallicGR

Αυτός είναι ο 16-πύρηνος AMD Zen για servers!

Recommended Posts

Φωτογραφίες του υποτιθέμενου AMD Zen 16-πύρηνου επεξεργαστή της AMD έρχονται στην επιφάνεια από το WCCFTech και αμέσως κάνουν τον γύρο του διαδικτύου!

Δείγματα του επεξεργαστή έχουν φτάσει στα χέρια ορισμένων συνεργατών της AMD - μιλάμε για τη server αγορά - εδώ και αρκετούς μήνες και η συγκεκριμένη διαρροή δείχνει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια μια 2S μητρική με δύο επεξεργαστές AMD Zen καθώς και GPU accelerators της ίδιας εταιρίας. Το λογότυπο της AMD καθώς και τα καλύμματα των μνημών φαίνεται πως έχουν δημιουργηθεί από 3D printer ενώ η διαρρύθμιση θυμίζει αρκετά αυτή της διπλού socket μητρικής με τους 64 συνολικά πυρήνες και τα 128 threads που είχαμε δει νωρίτερα μέσα στον χρόνο.

Σημειώνεται ότι τα Zen chips για τη server αγορά θα έχουν σαφώς μεγαλύτερο μέγεθος από τα consumer, λόγω των πυρήνων του die, ενώ ενσωματώνουν pads στο κάτω μέρος και όχι pins όπως οι destkop παραλλαγές θυμίζοντας περισσότερο Opteron. Τέλος, η πλατφόρμα θα γίνει γνωστή ως Naples και θα αποτελείται από chip με μέγιστη "πυκνότητα" 32 πυρήνες ανά CPU. 

 

 

136 (1).jpg

 

136 (2).jpg

 

136.jpg

 

 

 

 

 

Πηγή.

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now