MetallicGR

AMD Radeon Instinct: Το "Next big Thing" στο Cloud Computing!

Recommended Posts

Η AMD ανακοίνωσε μια νέα πλατφόρμα για την enterprise κυρίως αγορά η οποία έρχεται να υποστηρίξει τον τομέα του cloud computing, που έχει κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία 15 χρόνια.

Μαζί με την ανακοίνωση έχουμε στη κατοχή μας και το πλήρες slide deck εμφανίστηκε επίσημα στο διαδίκτυο και αποκαλύπτει τις βλέψεις της AMD στον χώρο. Η AMD ισχυρίζεται πως γνωρίζει τα προβλήματα της αγοράς όπου οι υπερ-υπολογιστές βασίζονται σε γενικής χρήσης hardware και όχι σε κάτι που μπορεί κατά κάποιον τρόπο να "πάρει πρωτοβουλία", κάτι που θα έχει machine και deep learning στοιχεία και θα επιταχύνει ορισμένες διεργασίες που απαιτούν διαφορετικά αρκετές ώρες από τους τωρινούς servers. 

Η αρχή γίνεται με τη κυκλοφορία τριών νέων Radeon Instinct Accelerators που φέρουν τρεις πυρήνες από διαφορετικές αρχιτεκτονικές, τη πιο πρόσφατη Polaris για το entry level κομμάτι, τη Fiji για το ενδιάμεσο καθώς και τη Vega για το high end. Όπως αντιλαμβάνεστε, με την ανακοίνωση η AMD μας δείχνει πως έχει έτοιμη την επόμενη αρχιτεκτονική GPU Vega κάτι που πρακτικά σημαίνει πως η consumer παραλλαγές αναμένονται να κάνουν την εμφάνισή τους στις αρχές του επόμενου έτους, δηλαδή αρκετά σύντομα. 

Το Radeon Instinct θα λειτουργεί σύμφωνα με την AMD αρμονικά και με την νέα αρχιτεκτονική Zen και τη πλατφόρμα Naples που γνωρίζουμε πως θα κάνει δυναμική εμφάνιση μέσα στο 2017. Αντίστοιχοι servers που θα ετοιμάσει η εταιρία θα έχουν ισχύ έως και 100 Teraflops! Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στα παρακάτω slides της παρουσίασης (τα έχουμε όλα!). 

 

 

 

136 (19).jpg

 

136 (1).jpg

 

136 (2).jpg

 

136 (3).jpg

 

136 (4).jpg

 

136 (5).jpg

 

136 (6).jpg

 

136 (7).jpg

 

136 (8).jpg

 

136 (9).jpg

 

136 (10).jpg

 

136 (11).jpg

 

136 (12).jpg

 

136 (13).jpg

 

136 (14).jpg

 

136 (15).jpg

 

136 (16).jpg

 

136 (17).jpg

 

136 (18).jpg

 

 

 

 

Πηγή.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, MetallicGR said:

Μαζί με την ανακοίνωση έχουμε στη κατοχή μας και το πλήρες slide deck εμφανίστηκε επίσημα στο διαδίκτυο και αποκαλύπτει τις βλέψεις της AMD στον χώρο.

Αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ!!! αυτά τα slides και οι βλέψεις της AMD, έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο.

...με slides δεν γεμίζουν τα ράφια μ@ρη Λούσι Λου!:hehe:

Άντε μακάρι να είναι η χρονιά της AMD το 2017 γιατί απο slides χορτάσαμε/μπουχτίσαμε.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now