MetallicGR

Αυτόματο overclocking στον AMD RYZEN Enthusiast CPU!

Recommended Posts

Πληροφορίες είχαμε και για τους επερχόμενους επεξεργαστές της AMD και κυρίως για τα χαρακτηριστικά που θα προσφέρουν στους enthusiast χρήστες της αγοράς.

Ο επεξεργαστής θα εφοδιάζεται με 8 πυρήνες και 16 threads χάρη στη χρήση της τεχνολογίας simultaneous multi threading που χρησιμοποιεί η AMD για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ονομασία που έχει επιλέξει η AMD φαίνεται πως είναι η "RYZEN" (ράϊζεν). Ο επεξεργαστής θα περιλαμβάνει επίσης 20 ΜΒ μνήμη cache (8x 512 KB L2 + 2x 8 MB L3) και συχνότητα λειτουργίας πάνω από 3.4GHz κάτι που όπως δηλώνουν πηγές δεν έχει ακόμη οριστεί λόγω των συνεχών δειγμάτων που κατασκευάζονται από την AMD.

Ο RYZEN θα τοποθετείται στο νέο socket AM4 και θα λειτουργεί με τα νέα chipsets της εταιρίας, ανάμεσά τους το X370 chipset για την enthusiast αγορά προϊόντων. Στα παρακάτω slides βλέπουμε ορισμένα από τα στοιχεία που αναφέρει η AMD όπως τη δυνατότητα για αυτόματο overclocking μέσω της τεχνολογίας Extended Frequency Range (XFR) κατά την οποία το CPU Θα αυξάνει αυτόματα τη συχνότητα λειτουργίας του ανάλογα με τη ψύξη - μάλιστα η AMD αναφέρει και το υγρό άζωτο ως μια μέθοδο ψύξης οπότε ενδέχεται να δούμε περισσότερα και στο κομμάτι του extreme overclocking. Το γεγονός ότι "δεν απαιτεί το input του χρήστη" όμως ίσως ξενίσει τους γνώστες του "αθλήματος", κάτι που μένει να ξεκαθαριστεί τις προσεχείς εβδομάδες.

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στο κομμάτι του prefetch των επεξεργαστών όπως δηλώνει η AMD. Μέσω ενός ειδικού αλγορίθμου, ο επεξεργαστής θα προσαρμόζει κατάλληλα τη cache ανάλογα με την εφαρμογή που εκτελείται παρουσιάζοντας πάντοτε τις μέγιστες επιδόσεις. Παράλληλα, το χαρακτηριστικό Pure Power βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση του επεξεργαστή παρακολουθώντας παράλληλα, τη θερμοκρασία, τη συχνότητα λειτουργίας και τη τάση λειτουργίας ρυθμίζοντας την ισχύ χωρίς την απώλεια επιδόσεων. 

 

 

152 (2).jpg

 

152 (3).jpg

 

152 (4).jpg

 

152 (5).jpg

 

152 (6).jpg

 

 

 

 

Πηγή.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now