Trabakoulas

THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER

Recommended Posts

Και κάπως έτσι εκεί που έλεγα δεν μου έχουν παρουσιάσει ποτέ πρόβλημα οι drivers της AMD, τελικά βίωσα την απογοήτευση απο πρώτο χέρι εχθές! :P

Η ιστορία ξεκίνησε 20 Οκτωβρίου όταν στο άσχετο και σερφαροντας στο desktop έφαγα BSOD με το μήνυμα THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER.

Είχα τότε αναβαθμίσει στην έκδοση των Crimson 16.11.2, δεν έδωσα σημασία τότε και το άφησα ως έχει μέχρι να φάω πάλι στο άσχετο BSOD  μετά απο 22 μέρες 12/12/2016.

Πάλι δεν έδωσα σημασία μέχρι την επόμενη BSOD εχθές που έκατσα να δω τι φταίει.

Κατέβασα το BluescreenView και ψάχνοντας στο Internet από αναφορές  ήταν ξεκάθαρο οτι για τα BSOD φταίγανε οι Crimson Drivers.

Συνιστούσανε να γίνει clean Install και να σβηστούν οι παλιοί drivers απο τα windows.

Και εδώ αρχίζει η Οδύσσεια μου! :P

Η βασική μου αρχή στους Drivers της AMD ήταν πάντα να περνάω μόνο τον Display Driver και τίποτα απο τα υπόλοιπα προγραμματα που δίνει(ίσως γι αυτό δεν είχα και ποτέ πρόβλημα μέχρι εχθές)

Ξεκινάω το Uninstall χειροκίνητα απο divice manager τσεκάροντας την επιλογή Delete permament, και επανεκκίνηση, έλα μου ντε όμως που τα windows 10 κρατάνε στην βάση τους τους Drivers και με το που έμπαινε πάλι desktop περνούσε τους τελευταίους της AMD! ¬¬

Uninstall πάλι χειροκίνητα χωρίς επανεκκίνηση και περνάω τους τελευταίους drivers Crimson ReLive Edition 16.12.1. ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ!!!! όχι μόνο τον Display driver!!!

Και εδώ αρχίζει η Οδύσσεια μου που για τις επόμενες ώρες μπρίκαρε το σύστημα και έτρωγα BlackSOD. Houston We Have A Problem!!!   :P

Μετά την επανεκκίνηση και ενώ έμπαινε κανονικά στο desktop με εικόνα, έκανε ένα refresh η οθόνη(όπως όταν αλλάζει ανάλυση) και έμενε εκεί χωρίς να κάνει τίποτα για ώρα.  ¬¬

Η διαδικασία γινόταν τόσο γρήγορα λόγω και του ssd που δεν προλάβαινα πχ να κάνω τίποτα, ούτε να πατήσω επανεκκίνηση κρατώντας το shift για να μπει σε safe mode!

Απο το bios και επειδή έχω USB keybord και mouse δεν μπορούσα να μπω σε safe mode  μιας και ο SSD έκανε τόσο γρήγορα boot που δεν προλάβαιναν να πάρουν ρευμα τα Ι/Ο devices με F8 για να βγει το Menu ούτε και με πατημένο το Shift.

Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να μπω στο bios, όπου και έκλεισα το fast boot αλλά @@ρια.(και εδώ εξυμνώ τα παλιά keybord/mouse που δεν ήταν USB).

Επόμενη κίνηση να ξεκινήσω με την ondoard card, ξηλώνω την 290, ενεργοποιώ απο το bios την Intel gpu, βάζω VGA στην οθόνη και δοκιμάζω, πάρτα ΜΠΑΜΠΑ!!! :hehe:  no signal!!! wtf?

Αλλάζω οθόνη και βάζω την παλιά! Yes we have a winner!!!

Το pc μπαίνει κανονικά χωρίς πρόβλημα κατεβάζω το Display Driver Uninstaller κάνω unistall τους drivers τελείως, ξαναβάζω την 290 και και παλιότερη έκδοση Display Driver Crimson 16.9.2 και είδα το φως στο τουνελ!!!

Περιττό να αναφέρω οτι μέσα σε όλα αυτά σκάλωσε και η μητρική και δεν postare, με πολλά Clear CMOS και χάνοντας και το overclock, έκατσα και κανα μισάωρο μετά να θυμηθώ τις ρυθμίσεις! 

M@ρη Φουτάνα AMD μας το έκλεισες το σπίτι!!! :rant:

Μάλλον μου τα έκανε αυτά επειδή την έβαλα αγγελία!!!! :hehe:

 

 

 

Untitled.jpg

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, MetallicGR said:

Η λύση είναι απλή. 

C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository και εκεί σβήνεις προσεκτικά ότι έχει να κάνει με display driver της AMD. 

Το δοκίμασα φίλτατε και αυτό, αλλά δεν τα έσβηνε όλα. :P

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now