MetallicGR

Η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο προβληματικών μπαταριών στα MacBook Pro της

Recommended Posts

Μέσω εκπροσώπου της Apple στο Twitter γίνεται γνωστό πως η εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο για προβλήματα στις μπαταρίες των νέων Macbook Pro της Apple, μετά τις αναφορές για χαμηλή αυτονομία.

Το MacBook Pro του 2016 δημιούργησε αντιδράσεις ήδη από την αποκάλυψή του, ενώ όταν οι πρώτοι αγοραστές το πήραν στα χέρια τους, αναφορές για τη πολύ μικρή αυτονομία άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή του στο διαδίκτυο. Μερικές εβδομάδες αργότερα και η Apple φαίνεται πως εξακολουθεί να δέχεται τις αντιδράσεις των χρηστών, ενώ στο μεσοδιάστημα, είχε απενεργοποιήσει την ένδειξη για τον χρόνο που απομένει στη μπαταρία από το ίδιο το λειτουργικό της!

Εκπρόσωπος της εταιρίας στο Twitter επιβεβαίωσε πως η Apple εξετάζει ήδη τις αναφορές και το πρόβλημα πιο προσεκτικά καθώς οι αριθμοί λένε πως υπάρχει διαφορά από δύο μέχρι και τέσσερις ώρες από την αναγραφόμενη της Apple! Φυσικά, ο αριθμός της αυτονομίας που δίνεται από το κατασκευαστή αποτελεί μια "εκτίμηση" δίνοντας έτσι μια εικόνα στον τελικό χρήστη. 

Αναλύσεις όπως αυτή του ExtremeTech αναφέρουν πως ενδεχομένως το πρόβλημα θα μπορούσε να βρίσκεται και στο λογισμικό, μιας και τα αποτελέσματα της αυτονομίας είναι αρκετά περίεργα και διαφέρουν από χρήστη σε χρήστη. Το γεγονός ότι ο Safari καταναλώνει τη μπαταρία γρηγορότερα απ' ότι ο Google Chrome θα μπορούσε να βρίσκεται στα καλύτερα ανέκδοτα του 2016, όμως συμβαίνει πραγματικά. Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι και οι τεχνολογίες που ενσωματώνουν οι σχεδιαστές επεξεργαστών όπως η Intel, οι οποίοι ζουν στο εσωτερικό των νέων MacBook Pro, και του SpeedStep που ρυθμίζει δυναμικά τη συχνότητα και τη τάση του chip για πιο αποδοτική λειτουργία. 

Το γεγονός πάντως της αφαίρεσης του Time Remaining από την αντίστοιχη taskbar του macOS δείχνει πως η Apple γνωρίζει το θέμα και προσπαθεί να το καλύψει μέχρι να παρουσιαστεί μια βιώσιμη λύση.

 

 

macbooktouchpanelmain-800x601.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now