MetallicGR

ASUS ROG Maximus IX Apex με σχεδίαση που "ξεφεύγει"

Recommended Posts

Μια από τις κορυφαίες μητρικές του φρεσκαρισμένου lineup της ASUS κάνει την εμφάνισή της και μας αφήνει άφωνους με την εναλλακτική σχεδίαση του PCB!

Η σειρά μητρικών των Republic of Gamers φρεσκάρεται με την έλευση των νέων 200 Series chipsets της Intel καθώς και με τη νέα γενιά επεξεργαστών Intel Core κωδικής ονομασίας Kaby Lake. Η Maximus φτάνει στο "9" ή αλλιώς IX και η ASUS θα εισάγει νέα μοντέλα με νέες ονομασίες εκτός από τις γνωστές Extreme, Formula κοκ. Η Apex είναι μια από αυτές και το όνομά της δηλώνει την "αλλαγή πλεύσης" ιδίως όσον αφορά την εμφάνιση. 

Το ορθογώνιο PCB δίνει τη θέση του σε ένα πολυγωνικό με aggressive γωνίες και πλήθος πλήκτρων κάτι που υποδηλώνει πως πρόκειται για ένα μοντέλο ειδικά για "μη συμβατικούς" χρήστες. On board έχουμε δύο μόλις DDR4 slots καθώς και ένα DDR3 επεκτείνοντας έτσι την υποστήριξη μνημών ενώ ενεργοποιείται με το πάτημα ενός πλήκτρου. Το κύκλωμα τροφοδοσίας λαμβάνει ρεύμα από δύο 8-pin EPS αν και για καθημερινή χρήση συνιστάται η τοποθέτηση μόνο του ενός εξ' αυτών μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσει το όριο των watt! Η δεύτερη υποδοχή προορίζεται για όσους επιθυμούν απόλυτες επιδόσεις σε extreme χρήση.

Αν και στο PCB δε διακρίνονται M.2 υποδοχές, υπάρχει πιθανότητα να βρίσκονται στο πίσω μέρος της πλακέτας κάτι που μας κάνει να αμφισβητούμε την ικανότητα ψύξης του σε ένα απαιτητικό περιβάλλον και σε ένα σημείο όπου το airflow είναι σχεδόν μηδενικό. Τα high end features όμως δε σταματούν εδώ μιας και περιλαμβάνεται οκτακάναλο HD audio, Intel gigabit Ethernet, τέσσερις USB 3.1 υποδοχές. Κοντά στο 24-pin υπάρχει πλήθος πλήκτρων και διακοπτών (start/reset μεταξύ αυτών) που προσδίδουν σε ευχρηστία σε ένα απαιτητικό overlclocking περιβάλλον.

 

 

 

 

278 (1).jpg

 

278 (2).jpg

 

278 (3).jpg

 

 

Πηγή.

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

2slots για καλύτερο οβερκλοκ λογικά και αναλόγως μάλλον αν θες βάζεις την δδρ3 για ρεκόρ με τέτοιου τύπου μνήμης νομίζω είναι αποκλείστηκα για υπέρ χρονισμό η μητρική και όχι για κανονική χρηση

 

 

Quote

Maximus IX Apex is engineered to provide the best overclocking experiences, and features a revolutionary DIMM.2 design that allows two M.2 drives to be vertically-mounted on a DDR4 interface. DIMM or case fans can then be mounted to prevent throttling, and to ensure the system never breaks a sweat. Built to surpass from the inside out, the Apex not only features a radical asymmetrical X-shaped circuit board, but more importantly, relies on the cutouts to allow the Aura Sync illumination to shine through, adding more appeal to style-conscious gaming enthusiasts. An aircraft-inspired heatsink design and illuminated custom nameplate completes Apex’s winning aesthetic.

Πηγή videocardz.com

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, crustytheclown said:

Πραγματικά μοιάζει με την μητρική των ονείρων μου...

Είναι η all around oc μητρική.

 

μαζι σου ρε φιλε αλλα τι το ηθελε το ddr3 slot???

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Γιατί λες η ίδια CPU σε μια ASRock Z270 Extreme Fatal1ty Ninja Turtles edition ή σε μια Gigabutt Z170 DQ6 Extreme δεν θα πιάσει τα ίδια clocks πάλι με ήλιο ?

( σε μια eVGA Classified Z170 θα πήγαινε καλύτερα πάντως :D )

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Η extreme παραδοσιακα ηταν για overclockers....

απλα τωρα τα γυρισε η Ασους και την εβγαλε για νερουλαδες....και εφτιαξε την APEX σαν την Giga Z170 LN2 για τους extreme overclockers

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Quote

( σε μια eVGA Classified Z170 θα πήγαινε καλύτερα πάντως :D )

Ναι ναι ναι....με ι βι τζι ε ι μπαιος μπαι αι Γιώργης δε θεριστής θα έσπερνε!! :hehe: 

Μόνο asus λέμε...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now