MetallicGR

Λάθος σχεδίαση σε laptop της Dell "αργοπορεί" τις Thunderbolt 3 θύρες

Recommended Posts

Αρχικά γίνεται λόγος για πέντε φορητούς υπολογιστές οι οποίοι θα παρουσιάσουν μειωμένες επιδόσεις εάν χρησιμοποιήσουμε το πρωτόκολλο σύνδεσης Thunderbolt 3, που φτάνουν μέχρι και το 50%!

Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ένα σχεδιάγραμμα του ελεγκτή, ο οποίος τρέχει χρησιμοποιώντας τη σύνδεση x2 3.0 που προσφέρει ωφέλιμο bandwidth 16Gbps αντί για 32 που προσφέρει το x4 3.0! Η μείωση των επιδόσεων είναι εμφανής ειδικά σε (όσες) απαιτητικές εφαρμογές αξιοποιούν τον εν λόγω controller όπως εξωτερικές κάρτες γραφικών σε eGPU configurations. Έκτοτε, η Dell αναγράφει στο website της "up to 40Gbps" κάτι που σημαίνει πως ενδέχεται να υπάρξουν βελτιωμένες εκδόσεις στο μέλλον που διορθώνουν το λάθος.

Πηγές που ασχολήθηκαν με το θέμα είναι σχεδόν σίγουρες πως πρόκειται για σχεδιαστικό σφάλμα από πλευράς Dell μιας και ο controller όπως φαίνεται είναι συνδεδεμένος για να αξιοποιεί μόνο το μισό bandwidth απ' όσο πραγματικά μπορεί να προσφέρει ο Thunderbolt 3 controller της Intel και κωδικής ονομασίας Alpine Ridge. 

 

 

292.jpg

 

 

 

 

 

 

Πηγή.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now