MetallicGR

Πτώση στις πωλήσεις μητρικών αναμένεται εντός του 2017

Recommended Posts

Οι μεγάλες εταιρίες του χώρου όπως ASUS και GIGABYTE αναμένεται να χάσουν μικρότερο μερίδιο πωλήσεων, και το μεγαλύτερο βάρος θα χρειαστεί να κουβαλήσουν οι μικρότερες εταιρικές του χώρου.

Όπως δήλωσαν πηγές στο DigiTimes, οι ASUS και GIGABYTE θα δουν τις πωλήσεις μητρικών τους να πέφτουν έως και 5% εντός του 2017 λόγω της χαμηλής ζήτησης που υπάρχει στην αγορά των PC, ενώ όταν εστιάζουμε στους μικρότερους κατασκευαστές, το ποσοστό μπορεί να φτάσει και το 10% επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Οι δύο μεγάλοι του χώρου θα διατηρήσουν το έδαφος καθώς θα συνεχίζουν να εστιάζουν στις περισσότερο gaming friendly μητρικές καθώς και στη mainstream και high end αγορά. Μέσα στο 2016 κατάφεραν να διατηρήσουν τους αριθμούς του 2015 παρά τη πτωτική τάση της αγοράς του DIY PC. 

Το πρώτο τρίμηνο όμως οι πωλήσεις θα ανθίσουν, ή τουλάχιστον αυτό περιμένουν οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς, μια με την έλευση των πρώτη 200 Series μητρικών της Intel και την οικογένεια 7ης γενιάς Core, και κατά δεύτερο με την είσοδο των RyZen επεξεργαστών της AMD στο νέο X370 chipset. Στην αγορά της Κίνας, σημειώνεται πως μεγάλος παίκτης είναι και η Colorful η οποία κατάφερε να ξεπεράσει και την MSI κατά περίπου 400 χιλιάδες μονάδες, ενώ αποτελεί και δυνατό παίκτη στην αγορά καρτών γραφικών. 

 

 

297.jpg

 

 

 

 

Πηγή.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αναμενόμενο, μια intel που το μονο που έχει να δείξει ειναι το optane, που ακόμα δεν το έχουμε δει και ειναι μονο στα χαρτιά σουπερ ντουπερ, και μια AMD που επίσης δεν εχει κατι χειροπιαστό, α, και αυτοί ειναι ακόμα στα χαρτιά και τα διάφορα demo, οπότε ποιος ο λόγος να αναβάθμισή κάποιος που εχει 4χχχΚ και πάνω;

Λογικό και αναμενόμενο να υπαρχή πτώση, και προσωπικά ακόμα δεν είδα κάποια μητρική που να μου άρεσε και να εχει και Thunderbolt 3.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now